Lehetséges történelemből, irodalomból, németből emelten érettségit tenni? Meg lehet csinálni? Nagyon nehéz?
Én idén érettségiztem, a töri az nagyon könnyű volt középszinten (a tanárom az enyémet sztem lehúzta az esszéknél, meg is mondta h meg fogja szívatni akit nem bír- hát engem utált :D). Meg szinte semmit nem tanult nála senki, én sem a 4 év alatt, gondolom az se tetszett neki, hogy így utolsó félévben kezdtünk beki a törit tényleg tanulni. Ennyi amúgy épp elég, hogy jól megírd.
A lényeg, hogy jövőre én is megpróbálom az emelt törit szerintem, veszteni nem vesztek, plusz nekem is kell a pont. Én is az ok oldalán nézegetem a típusát:
Magyarból semmiképp se csinálj emelt szintet. Én anno csináltam, épp hogy meglett ötösre. Magyar szakos vagyok most, és nem okoz nehézséget tanulni, pedig ezek az anyagok sokkal nehezebbek a középiskolainál. Volt olyan lány, akit szintén felvettek magyar szakra, sokkal többet is tudott nálam, neki mégsem sikerült ötösre.
Ha a németet is megcsinálod, akkor semmi értelme a magyart, ugyanis a nyelv is pont olyan jó a joghoz.
Utolsónak: Jogra csak töri és magyar a felvételi tárgy.
Sztem a középfokú nyelvvizsgát jobb megcsinálni, mint emelt szinten érettségizni. Könnyebb is, meg annyiszor próbálkozol vele, amennyiszer akarsz.
Egy emelttel és egy középfokúval megvan 75 pontod:) 5 pontért felesleges még egy emeltet csinálni, mert vszínűleg inkább buksz rajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!