Ezek után még jár az (első) ingyenes OKJ-s képzés?
Figyelt kérdés
Sziasztok. Szakközépiskolába járok, jövőre érettségizek, érettségi után lenne még 1 évem, ami a szakmai év. (Közben, ez alatt a 3 év alatt voltak gyakorlataim.) A kérdésem: ha nem maradok már az utolsó évben és nem végzem el a szakmát, akkor még jár az ingyenes OKJ-s képzés? (Úgy tudom az első ingyen van.) Vagy ezt már buktam? Köszi!2014. jún. 9. 09:41
1/3 anonim válasza:
Mindenképp maradj.
A felnőttképző intézetek magánkézben vannak, tehát az állítólagos "ingyenes" beetető képzésre is tandíjat fognak szedni tőled! (szakmától függően változhat, kb 20000/hó)
2/3 anonim válasza:
Ez nem igaz amit az első írt!
Vannak fizetős felnőttképző intézmények tényleg magánkézben, de okj szakmát tényleg szerezhetsz ingyenesen iskolarendszerű képzésben.
A kulcs pont az hogy ne "felnőtt képzésre" menj mert az mind fizetős hanem okj iskolarendszerű képzésre, az neked ingyenes lesz, hisz érettségikor még nem lesz okj szakmád.
3/3 anonim válasza:
Ahogy a második mondja, az első OKJ ami normál iskolarendszerben működik, ingyenes lesz mindenképpen.
Ennek ellenére én is azt mondom, hogy ne hagyd ott az iskoládat, 1 év gyakorlat jól fog jönni később.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!