Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Megéri így tanulni? (lent)

Megéri így tanulni? (lent)

Figyelt kérdés
Középiskolába/gimnáziumba mennék,kiváló tanuló vagyok,két nyelvet (angol,német) tanulok.Talán a matek megy a legnehezebben de ebből is ötös vagyok.A kérdésem az lenne hogy ilyen jegyekkel jó ötlet-e az hogy valamilyen szakközépbe mennék úgy hogy későbbiekben egyetemre vagy főiskolába jelentkeznék és orvosnak,mérnöknek...tanulnék tovább.Úgy hallottam hogy aki pl: gépészmérnöknek tanul de előtte valamilyen műszaki szakmunkásképzőből jött az könnyebben boldogul a tanulmányokkal és könnyebben is veszik fel.Sőt kevesebb ideig tart az iskola is.Ha szerintetek ez így jó ötlet ahogy csinálnám, akkor milyen szakközép,illetve majd ez után milyen főiskola/egyetem ajánlott.A válaszokat előre is nagyon köszönöm.

2014. jún. 6. 14:43
 1/7 anonim ***** válasza:
Ha nehezen megy a matek akkor nem biztos, hogy a mérnöki pálya a neked való.
2014. jún. 6. 15:08
 2/7 A kérdező kommentje:
Nem annyira veszélyes számomra,csak az órabeosztással van baj,a matekhoz kipihentség kell,legalábbis nálam.Ha ez megvan akkor tudok figyelni és teljesen jól megy,de ahogy már mondtam ebből is ötös vagyok.De a kérdésemre visszatérve jó ötlet lenne úgy csinálni,ahogy írtam?
2014. jún. 6. 15:23
 3/7 anonim ***** válasza:
74%
Nem, nem éri meg, mert a legtöbb szakközépbe nem olyan emberek járnak, akik ilyen erős pályákra akarnak jelentkezni, így a színvonal is alacsonyabb. A képzési idő semmiképpen nem lehet kevesebb, akárhonnan jöttél is. A helyedben egy erős gimit választanék, az jó matek és fizika alapokat ad, valamint a kémiát, bioszt sem lehet elhanyagolni ott.
2014. jún. 6. 17:17
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Ha már most tudod pontosan, hpgy miylen irány érdekel, akkor lehet gondolkozni rajta, de akkor is nagyon nézd meg a suli előtte. Ha még nem biztos, hogy mérnök vagy orvos, akkor mindenképp a gimit javaslom, mert ott még legalább két évvel (a faktválasztásig) kitolod a döntést, és később nem az lesz a gond, hogy pl nem volt elég színvonalas kémiaórád.

Amúgy egy ismerősöm csinált hasonlót, de ő nem bírta a szakközepes légkört, mert hiába érdekelte, amit tanult, egy csomó nagyon buta osztálytársa volt, és nagyon magányos volt. (Ott is hagyta aztán.) Vannak persze jobb szakközepek is, de ezért mondom, hogy jól gondold meg. A gimisek meg vsz matekból, fizikából, szóval az elméleti dolgokból lesznek erősebbek az egyetemen, mint a szakközepesek.

2014. jún. 6. 17:20
 5/7 A kérdező kommentje:
1.válaszoló! Azt hogy a képzési idő rövidebb úgy értettem hogy a szakközép az kevesebb idő mint egy gimi.Egyébként nehezen tudok dönteni,szakiskolában szerintem könnyebben ellehet érni az ösztöndíjat mint egy erős gimiben,meg a esetleg valami közbe jönne vagy esetleg lusta lennék továbbtanulni, (ilyen biztos hogy nem lesz) akkor már van egy szakmám+egy szakirányú érettségim is.Az egyik ismerősöm cnc esztergályosnak tanul, mondta hogy a 20 legjobb tanulót vitték fizetett munkára különböző gyárakhoz.Meg ha ilyen korán azt csinálom amit a későbbiekben szeretnék csak majd felsőfokú oktatás után,akkor már tudom hogy közelebb vagyok a célomhoz.De attól félek hogy az elvi rész nem menne annyira,vagy ha valaki megkérdezi hogy minek tanulok és azt mondom hogy pl: esztergályos szakmunkásnak akkor nem úgy tekintenek rám mint ha azt mondanám én mint pécsi hogy a Janusba járok,mert ez sajnos így megy.Nem tudok dönteni,várom a további válaszokat,az eddigieket pedig köszönöm!Segítsetek!
2014. jún. 6. 19:01
 6/7 anonim ***** válasza:
A szakiskola nem ad érettségit!
2014. jún. 7. 07:22
 7/7 A kérdező kommentje:
Tudtommal ad,szakirányú érettségit.
2014. jún. 7. 15:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!