Nem rossz, de a jó nem ilyen! Mit csináljak?
Minden érettségim ötös lett.A középszintűek 81-88 %-osak,az emelt angolom 76%!Sokan bolondnak tartottak mikor letörtem az eredményeimtől,de sajnos a céljaimhoz nem elég.Pszichológiát szeretnék tanulni és valószínűleg a szeptemberben induló képzésekre már nem hinném,hogy lesz esélyem bejutni,de még a nyelvvizsgámmal is csak éppen,hogy ... Mit tanácsoltok? Végezzek el egy OKJ-t,tanuljak nyelvet...dolgozzak egy évet és próbálkozzak a fizetőssel? Tudom,hogy pontot nem érne,de milyen OKJ-t javasoltok amivel el is lehet jól helyezkedni? Vagy mi mást tudtok ajánlani amit ilyen beállítottsággal szívesen végezhet az ember!
Csöppet kétségbeesetten várom a válaszaitokat!Előre is köszönöm!
Kitti/19
szia! velem is hasonló volt, és életem egyik legjobb időszaka következett azzal, h nem vettek fel. én egy évre kimentem Skóciába dolgozni egy kis szigetre, amit mindenhonnan körülvett az óceán. gyönyörű volt és rengeteget tanultam, felsőfokon megtanultam angolul és pénzt is elég sokat hazahoztam. 1-2 érettségimen megpróbáltam javítani, de még így is kevés volt, szóval fizetősre vállalkoztam. egy részét ki tudtam fizetni abból, amit hazahoztam kintről, a többit meg minden nyáron munkával + amikor már nagyon nem ment akkor diákhitellel. valóban úgy menj neki, hogy költségesről szinte lehetetlen átkerülni, szóval számolj vele, h 3 évig valszeg fizetősön maradsz - MA-ra viszont új felvételi van.
én azt mondom semmiképp ne kezdj valami szakmába ami nem érdekel, rohadt fiatal vagy és 1-3-4 év sem számít, különösen h a pszichó egy élethosszig tartó tanulással jár, szóval nem fog ezen a kis kihagyáson múlni semmi. ha valóban ezt akarod, akkor köteleződj el és ne add fel, próbáld meg újra és újra, akár költségesen is!
sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!