Milyen szakmát érdemes most választani OKJ-n?
Infos okj-s képzéseknél nagyon körültekintőnek kell lenni, ha van lehetőség akkor próbaórán részt venni, mert a többség semmit se ér.
ha ilyenre adod a fejedet, akkor olyat csinálj ami később pontot érhet.
Bocs de nem ér mindíg pontot az Okj egyetemi felvételin, csak akkor kapsz érte +24 pontot ha szakirányú és minimum emelt szintű (okj 54..kezdetű) vagy felsőfokú okj 55 kezdetű okj szakmád van.
Ha olyan képzés tetszik meg ami érettségire épül ugyan de csak okj 51 vagy 52 vagy 53 kezdetű azzal nem jár plusz pont, ha felvételizni szeretnél majd egyetemre ismét.
Informatikai rendszergazda
Mobilalkalmazás fejlesztő
Térinformatikus
Infokommunikációs hálózatépítő és üzemeltető:
OKJ-szám: 54 481 03
A szakma leírása alapján elég jónak tűnik, de ez a szakma így külön csak 2013-tól létezik, mivel a képzés 2 éves még tulajdonképpen nagy tapasztalata senkinek sincs benne hogy mire ment ezzel a végzettséggel, max arról kaphatsz véleményt hogy hol milyen az oktatás ebben a szakmában.
Értem :) Lehet akkor egy JAVA fejlesztő jobb lenne. Lenne egy kérdésem még: Ahhoz, hogy ezt elvégezhessem [link] , előfeltétele ez: [link] .
Mivel ez az alapismeret, csak 60e-be fáj, ezt elvégezném saját költségből és utána még ingyenesen elvégezhetem a JAVA-t? Mert ugye az első OKJ elvileg ingyenes és 19 vagyok. Vagy ha már egy OKJ-t elvégeztem(akár én fizettem, akár nem)már 2-nak számít és nem jár az állami támogatás?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!