Mehetek katonai szakközépiskolába ilyen körülmények mellett?
Nos mindenképp katonai szervezetnél szeretnék hivatást vállalni csak az a gond, hogy erre majd felnőtt fejjel jöttem rá. Egy évet jártam egy Környezetvédelmi és vízgazdálkodási szakközép iskolába de pénz hiány miatt ott kellett hagynom. Dolgoznom kellett, hogy eltarthassam a beteg szüleimet. Ez így is maradt 8.általánossal tengődöm. Esti iskolába nem szeretnék menni mert úgy érzem ott nem tanítanának meg igazán... szóval ez most, hogy működik? mehetek annak ellenére önkormányzat által támogatott szakközépiskolába, hogy elmúltam 18 éves? Vagy ez már teljességgel kizárja ezt? Marad az esti értségi és utána a rendészeti főiskola?
Egyébként vagy a honvédségnél vagy a Nemzetbiztonsági hivatalnál vagy nyomozóként szeretnék hivatást vállalni.
Egyszerű a kérdés, meg kell tudni a korhatárt, de nem tartom valószínűnek, hogy lehetséges.No meg nem is mutatnál olyan jól a 14 évesek között, 18 évesen.
Álmaid és a valóság között jó ha látod a reális határt, és lehetőségeket.
Valamilyen formában mindenképpen meg tudod csinálni az érettségit,a hogyanról viszont nem tudok...De az tényleg igaz,hogy kell a Rendőrtiszti Főiskolára érettségi.Én fél füllel hallottam olyat,hogy van valami tiszthelyettes képző is,és hogy oda talán nem kell érettségi,csak 8 általános vagy 10.osztály elvégzése a feltétel,de ebben nem vagyok bitos.És innen tovább lehet lépdelni a ranglétrán.(de ennek nézz utánna,mert ebben nem vagyok biztos)
Amúgy a Rendőrtiszti Főiskola mellett van még 4 rendészeti szakközépiskola az országban,de ide is kell érettségi.Ez rendőrképzés amúgy két éves,de itt nem lehetsz nyomozó,"csak" közrendvédelmi rendőr vagy határrendész.De ha esetleg a Rendőrtiszti főiskolára nem vesznek fel csak ide,akkor miután ezt elvégezted,3 évig munkát biztosítanak neked.Ez a Rendőrtisztin is így van amúgy.De ha letöltötted a 3 év gyakorlatodat,akkor be is adhatod a jelentkezésed a Rendőrtiszti Főiskolára bűnügyi szakára-itt lehet belőled nyomozó,akár levelező tagozatra is mehetsz(nappali tagozat 3év,levelező 2.)A levelező tagozat mellett úgy tudom dolgozhatnál is,mivel ott kevesebb az óraszám.Bár a levelező lehet hogy fizetős.
Ne add fel az álmaidat,még nem késő!Sok sikert!Ha van még kérdésed nyugodtan írj,válaszolok ha tudok:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!