Hogyan lehetek nyomozó?
Figyelt kérdés
Sziasztok.Nyomozó szeretnék lenni.Civil ruhában,hogy ne keljen egyenruhát hordanom.Milyen sulit kell elvégezzek?Rendőr szakközép elég,vagy fősuli kell?Köszi,mindenre kiváncsi vagyok.2014. máj. 26. 18:23
1/6 anonim válasza:
Lehet butaságot mondok, de a rendőrtiszti (ma a Nemzeti Közszolgálati Egyetem) erre való. Keress rá a kriminalisztikára is, ehhez szerintem már a rendészeti szakközép feletti tudásanyag kell.
2/6 anonim válasza:
Előző vagyok, nem jól fogalmaztam.
Szóval a Rendőrtiszti Főiskola erre (is) hivatott szerintem, ami ma a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karaként működik.
3/6 A kérdező kommentje:
Értem.És azt megtudod nekem mondani hogy mi az a kriminalisztika?:)
2014. máj. 26. 18:46
4/6 anonim válasza:
A kriminalisztika esetében bontsd fel a szót, tudom, nehéz, mert túl tudományos. A krimiből azért lehet sejteni, hogy bűnügyi dolog szaga van. De azért itt van maga a fogalom: "A bűncselekmények nyomozásával, a bűnüldözéssel és a bizonyítékok keletkezésének törvényszerűségeivel foglalkozó tudományterület."
5/6 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm.Ha valaki még tid valami fontosat,írja nyugodtan.
2014. máj. 27. 06:21
6/6 anonim válasza:
Rendészeti szakközép után is lehetsz nyomozó, de úgy hosszabb az út. NKE-n bűnügyi igazgatási szakon lehet nyomozónal tanulni. De az egyenruha elkerülhetetlen. Mialatt tanulsz mindenképp hordanod kell, max munkábaállás után nem. Fizetés szempontjából a fősuli éri meg jobban. Nem könnyű szakma egyébként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!