Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Az ingatlanközvetítői munkakör...

Az ingatlanközvetítői munkakörhöz csak okj-s vizsgán keresztül vezet az út, vagy van valamilyen főiskola ahol kitanulhatom?

Figyelt kérdés

2014. máj. 20. 22:08
 1/4 bumbi02 ***** válasza:
Semmilyen képzettséget nem igényel, én sima érettségivel dolgoztam ingatlanosként. Mit gondolsz, mit lehetne tanítani ingatlanközvetítőnek akár csak 1 hónap keresztül, nem hogy 3 éven át?: )
2014. máj. 20. 22:46
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm.

Bár őszintén csalódott vagyok, mert pályaválasztás előtt állok, és olyan irányba szeretnék elindulni ami az érdeklődésemhez közel áll, rájöttem hogy érdekelnek az épületek, és ez a szakma tökéletesen megfelel minden igényemnek, de azért nagy vágyam volt még felsőoktatásban tanulni is.

2014. máj. 20. 22:53
 3/4 bumbi02 ***** válasza:

Ha érdekelnek az épületek, akkor nem hiszem hogy az ingatlanozás lenne neked való..: ) Ingatlanoknál pont az alacsonyabb árú ingatlanok mennek, azok is általában bérlésre, az embereknek nincs nagyon pénzük. Az ingatlanost ne úgy képzeld el, mint egy amerikai filmben.

Bár ha ez az, amit csinálni szeretnél, akkor persze, nem beszéllek le.

De ha csak ennyi a kötődés a munkához, hogy érdekelnek az épületek, akkor ne tedd. Ez kevés szerintem. Ingatlanosként nincs fix bérezés, általában jutalékos a rendszer, tehát ha kiadsz egy albérletet, egy havi bérleti díjat kapsz belőle, ha eladsz egy lakást 1,5% az eladási árból a tied. Jól hangzik, de figyelembe kell venni, hogy lehet hogy 1 hónapig semmit se adsz ki, de az is lehet hogy minden héten kiadsz valamit.

2014. máj. 21. 10:17
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a fejtágítást
2014. máj. 22. 23:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!