Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Továbbtanulással kapcsolatos...

Továbbtanulással kapcsolatos kérdés?

Figyelt kérdés

Szeretném bemutatni a helyzetemet: 17 éves gimnazista vagyok, jelenleg egy földrajz érettségim és egy angol emelt 84%-os érettségim van, valamint felsőfokú angol nyelvvizsgám.

Többször belegondolok abba, hogy nem szeretnék egyetemre menni, mert nem szeretnék tanulni mindenfélét, mire eljutok a diplomáig. Szerintetek érdemes párosítani az angolt valamivel úgy, hogy ne kelljen egyetemre menjek, és jól fizető (minimum: meg tudjam venni, ami egy 21. századi embernek igénye) munkát kapjak, vagy mindenképp neki kell esni az egyetemnek?

Tudom, hogy diplomával több esély van a nagy fizetésű munkahelyre, és az egyetemi évek a legjobbak egy ember életében, de ha most ezt nem vesszük figyelembe, lehet értékesíteni az angol felsőfokot valamilyen szakmával, hogy akár külföldön is, de eltudjak helyezkedni a munkaerőpiacon?

Köszönöm a válaszokat.

2014. máj. 19. 21:15
 1/2 anonim ***** válasza:

Nem, az angol ma már túl alap, szinte mindenki tud jól angolul, akinek normális alkalmazotti állása van. Nem mondom, hogy értéktelen, csak hogy önmagában nem elég.

Szakmád pedig csak diploma fog adni, az OKJ-s sz@rok tényleg nem érnek semmit. Ne csessz el 1-2 évet az életedből feleslegesen, vágj bele a 3.5 évesebe, nem olyan sok az.

"és az egyetemi évek a legjobbak egy ember életében," - ezzel egyébként én erősen vitatkoznék. Elvoltam a főiskolán, de én sokkal jobban szerettem az utána következő szakaszt, amikor már kerestem jó pénzt, a magam ura voltam.

Aztán a mostani életemet még ennél is jobban szeretem, amikor már megismertem azt, akivel szeretném leélni az életem... :)

Ezt csak zárójelben. Menj főiskolára és csinálj egy használható szakot, ki fogod bírni.

2014. máj. 19. 21:38
 2/2 anonim ***** válasza:
Ha nem akarsz egyetemre menni és tanulni, akkor menj el egy okj-s képzés keretében szakmát tanulni. Lehet, hogy annyi pénzed nem lesz, de az sem biztos. Recepciósnak is elmehetsz egy szállodában, bár ott sokszor kérik a németet is, és nagy pénzeket nem lehet keresni, de van akinek elég. Illetve több műszakban kell dolgozni. De elmehetsz egyetemre turizmus-vendéglátás szakon, és akkor szálloda igazgató is lehetsz...döntsd el, hogy akarsz-e tanulni, és ennek alapján válasz szakmát....pozíciót...
2014. máj. 21. 16:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!