Egyetem vagy szakma tanulása?
Nagyon vacilálok a kettő között, mert lenne lehetőségem (pénz ellenébe persze) egyetemre menni, de félek hogy kijárom az egyetem (2 év + másfél év és még ha kell akkor mestrei-de mesteri nélkül a diploma tidtommal nem sokat ér) vagy jobb egy szakmát kitanulni amiben mondjuk hiány van (akár külföldön akár belföldön)?
Melyik éri meg jobban? Nagyon sok egyetemistáttól hallottam hogy kijárta az egyetemet, tanult mint egy h**ye és nem kapot semmi melót...
Mit érdemes a mai fiatalságnak tennie?
"Nagyon sok egyetemistáttól hallottam hogy kijárta az egyetemet, tanult mint egy h**ye és nem kapot semmi melót..."
És ezt te el is hitted nekik? LOL!
Nem a bölcsészeket kell a tapasztalataikról kérdezgetni, az itt a trükk. Normális egyetemi szakkal (mérnök, orvos, pénzügy) el lehet helyezkedni, és általában jól lehet keresni.
Vannak jó szakmák és jó egyetemi szakok is, valamint rossz szakmák és szakok. Szóval mondj konkrétumokat!
Turizmus szakkal is szerintem simán el lehetne helyezkedni, és otthon mereszti a fenekét a diplomájával mert egyszerűen nem kap munkát, mást pedig nem fog dolgozni mert nem azért járt ki 6 évet az egyetemen (és ez korrekt azért...).
Másik ismerősöm pénzügyön tanult, szintén 4-5 évet, mesterit is megcsinálta és asztalos....
Másik hasonló ismerősöm meg pincérkedik...
Két rokonom : egyik tanítóképzőt végzett, jelenleg a férje kis cégénél titkár (sofőrsuli) és a másik meg zene szakon végzett (irodán dolgozik egy árvaház cégnél).
10 éves távlatban kell nézni a dolgokat..egy szakmával melós maradsz mindig, diplomával meg lépkedhetsz fentebb a ranglétrán..
elhelyezkedni nem könnyű..ez mindig így volt
"egy szakmával melós maradsz mindig"
Ez mekkora hülyeség! Szakmával nem lehetsz saját céged cégvezetője? Ezt te sem gondolod komolyan.
amúgy mérnök is csak egy melós, ugyanis évente több 100 mérnököt sz@rnak ki az egyetemek, szóval pótolható!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!