A min.60%-os emelt (nyelvi) érettségi teljes értékű középfokú nyelvvizsgának számít?
Tegyük fel, hogy a magyar és a biológia érettségi jegyeimből számolják a pontokat, de mellette van egy 61%-os emelt német érettségim is, ami után ugyebár középfokú nyelvvizsga "bizonyítvány" jár. Arra lennék kíváncsi, hogy ebben az esetben az emelt német érettségiért kaphatok-e pluszpontot, ha azt mint középfokú nyelvvizsga számíttatom be?
Vagy csak a "rendes" nyelvvizsga számít?
A válaszokat előre is köszönöm!
Nah... Emelet érettségiért cska akkor jár a 40 pluszpont, ha a pontszámításnál azt is figyelembe veszik. Ezesetben igen, egy nyelvvizsgád is lesz, de az már NEM fog beleszámítani. Viszont ha pl. a matek és a biosz érettségidből számolják a pontjaidat, akkor pluszpontként megkapod a középfokú nyelvvizsgáért járó 35 pontot.
Ugyanabból a nyelvből nem veszik egyszerre figyelembe a nyelvvizsgát és az emelt érettségit pontszámításnál.
Megerősítem, ez esetben csak a nyelvvizsgáért kapsz pontot.
Emeltre csak akkor kaphatsz pontot, ha a német felvételi tárgy és abból számolják a pontjaidat is. Ilyen esetben viszont a nyelvvizsga nem számít.
Tehát szaktól függően német emelt + nyelvvizsgáért VAGY 40 pontot kapsz VAGY 35 pontot.
Köszi a válaszokat!
Valahogy így gondoltam én is, csak nem nagyon mertem. :)
De jó! Akkor ezek szerint 480 pontom lesz!
Magyarból és biológiából 100%-os érettségi, egy középfokú nyelvvizsga, és mivel GYED-en vagyok, ezért jár még 50 pont.
Így!:D
Papíron biztos.
Csak mellékesen megjegyzem,h felsőoktatásban én sokkal komolyabb dolgokat tanulok,középfokhoz,felsőfokhoz is. Ezt az érettségibeszámítást csak a szülők találták ki h ne érje hátrány azokat akiknek nincs pénze nyelvvizsgázni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!