Ki mit gondol, mennyi ponttal fognak emelkedni a ponthatárok?
Gondoltam, hogy nem tudod. Ha tudnád, akkor azt is tudhatnád, hogy marhaság, hogy valaki önkényesen felhúzná a ponthatárokat.
Egy szaknál van egy limit mennyit vesznek fel. Azokat veszik fel, akiknek a legtöbb pontjuk van. A ponthatár pedig nem más, mint egy tájékoztató szám: annak a felvételizőnek a pontszáma, akinek a legalacsonyabb volt, de még belefért a szakhoz megállapított keretbe. Vagyis a ponthatárokat végeredményben a felvételizők határozzák meg azzal, milyen érettségit írnak, és mennyi a többletpontjuk stb.
Ez a most érettségizőktől függ. Ők "alakítják" a ponthatárt. Sokan csináltak most emelt érettségit, nyelvvizsgát. Ezek megdobják a pontokat. A nevesebb egyetemekre most biztos nehéz lesz a bejutás. De lehet mindenhova az lesz.
Nekem fix pontjaim vannak. Mert már többet nem tudok hozzáadni. Csak reménykedek, hogy oda ahova jelentkeztem fel is vesznek ezzel a nevetségesen kevés ponttal is. :'D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!