Az igazgatásszervezői szakkal el tudok helyezkedni az energiaiparban?
Jövőre érettségizek, és szerintem az igazgatásszervezői szakot fogom megjelölni első helyen. Az energiaiparban szeretnék elhelyezkedni az egyetemi évek után, valamely nagy cégnél, például MVM, ugyanis ott jól megfizetik az alkalmazottakat.
Kérdésem az lenne, hogy igazgatásszervezői szakkal be tudok-e tölteni egy helyet ennél a cégnél?
Tudom, a műszaki egyetem lenne a legjobb erre a célra, de az egyáltalán nem érdekel, gépész sem akarok lenni. Apukám dolgozik az MVM-nél, de ő műszakit végzett, viszont irodában dolgozik, és nagyon jó helye van.
Nézd egy egy picit bonyolultabb dolog.
alapvetően nem...át is keresztelték a szakot közigazgatás- szervezőnek ez sokkal jobb név a szaknak sőt szerintem közigazgatás alapszak lenne a helyes szakmegnevezés.Azaz amit tanulsz az tényleg a közigazgatásban használható, hasznosítható, nem büfé képzés tehát már első évben érzed hogy célirányosan mire készítenek fel, mi a képzés célja. Nem a versenyszféra (pl. MVM)állásaihoz megfelelő a szak. Ettől függetlenül, mint szinte minden diploma ad valamilyen alternatív lehetőséget az elhelyezkedésre..nem kizárt hogy felvehetnek egy cég ügyfélszolgálatára ezzel a végzettséggel,vagy humánpolitikára..vagy sima asszisztensnek valamelyik osztályvezető mellé. Magyarországon az állások 95%-a nemhirdetés alapján lesz betöltve hanem ismeretség, nyilván ha apukád ott mérnök, akkor amikor esedékes és van olyan állás amit ezzel a diplomával is be lehet tölteni beviszi az önéletrajzodat..as nem keresnek mást helyetted, ha meg már beváltál mint dolgozó akkor mindegy hogy milyen diplomád van egy bizonyos körben. Azt viszont vedd figyelembe ha nem megfelelő a diplomád akkor feljebb lépni nem tudsz a ranglétrán..pl. 20 év múlva is ügyfélszolgálati ügyintéző, vagy asszisztens leszel..Szóval...ilyen cégnél vagy mérnök, közgazdász vagy jogász légy..a többivel beosztott maradsz..
Anno még műszaki főiskola volt, apukám ezen végzett 3 évet. Beosztott, de még így is irigykedek, jó fizetés mellé mindenféle jutalék, kártya, amit beválthatsz szinte bármire, és emellett nem is kell megerőltetnie magát.
Én azt nem értem, hogy miért csak 3-4 szakban lehet jól elhelyezkedni? Vagy infó vagy jog vagy közgazdaság vagy mérnök, ezek vannak, mást nemigen látok. Ezek közül legjobban tán a jog és az infó érdekel. De bevallom, infó egyetemre nem szeretnék menni, egyrészt ott nincsenek lányok, másrészt az infót okj-vel is meg tudom tanulni szerintem. Marad a jog. A jog mindenhova kell.
Az igazgatásszervezői szakot azért szerettem volna jobban, mint a jogot, mert talán valamivel könnyebb is (nincs latinul római jog) és nem is 5, hanem 3 év. Joggal lehet mindenhol elhelyezkedni, de 5 év + egyfolytában magolás + sok felesleges latinul római jog nem érdekel. De aztán lehet mégis jogot választom, nehéz a döntés...
A római jog szakkifejezései vannak latinul, amiket tudnod kel..de az összesen 2 félévnyi..amellett van rengeteg más tárgyad más jogágakból, és ott is kell a latin szakkifejezést tudni nem csak római jogon.
Az igazgatásszervező szak sem más, ugyanúgy jog csak annyi a különbség hogy a képzés során a közig jog a hangsúlyos annak minden részért külön kurzus keretében tanulod, a többi jogágból meg kevesebbet..érthetően. Jogon meg egyformán vannak elosztva a főbb jogágak tanulnivalóinak arányai. Latin szakkifejezéseket igazgatásszervező szakon is tudod kell. Alapvetően nem könnyebb mint a jogász szak az igazgatásszervező, csupán annyiban hogy 3 év, és nem 5. Én szerdán államvizsgázom igazgatásszervező szakon, és megyek tovább jogész képzésre, úgyhogy valami rálátásom van a dolgokra.
Na várj, jól értem, hogy te a Magyar Villamos Műveknél szeretnél dolgozni közigakármi diplomával?
Hát nézd, szerintem lehetséges, egy kórházban sem csak orvosok dolgoznak, hanem takarítók is...
Előző ha megnézed a fentebbi válaszomat akkor tudod hogy hatalmas butaságot írsz...
tökéletes a diploma a jogi osztályra iga beosztott marad mindíg
tökéletes asszisztensnek
tökéletes ügyfélszolgálatosnak
tökéletes Hr-esnek mert erre viszont képesít a szak
Az tény hogy vezető nem lesz ha ez a diplomája marad csak. De nehogy azt hidd már hogy villamosműveknél csak villamosmérnök dolgozik meg közgazdász!! Sőt van egy vagon csak érettségivel rendelkező ember is az adminisztratív szervezetben. És felvilágosítlak hogy kórházban sem csak orvos és ápoló van meg takarító...pl.ott is van jogi osztály ahol bizony akad munka közig diplomával is..szóval nézzél szét az életbe mielőtt ilyeneket irkálsz..
"például MVM, ugyanis ott jól megfizetik az alkalmazottakat"
Igazad van, az MVM-nél vannak titkárnők, meg adminisztrációs munkatársak is.
De nem ők fognak nettó 300-400 kilót keresni, azt is elhiheted.
Ha HR-es lesz fog egy idő után a többi beosztásban valóban nem fog ilyen jól keresni, de itt most csak arról volt szó, hogy el tud e helyezkedni..nem a mennyit.
De egyébként itt az admin alkalmazottakat is jobban fizetik mint másutt..de azért nem 300-400 nettó az biztos...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!