Szerintetek melyik állás lenne a legjobb kereslet, megélhetés és minden egyéb szempontjából? És miért?
Sziasztok!
Többféle állás is tetszik, de nem tudom, hogy melyik lenne a legideálisabb. A tanulmányi eredményemmel nincs semmi gond, szóval ez nem képez akadályt.
Az ált. iskolai tanár (felső tag.) tudom, hogy nem valami jól keres, de elég sok kedvet érzek hozzá. Nagyon tetszik a pszichológia is. Régebben minden álmom volt az ügyvédi szakma, bár arról már kezdek letenni. Az újságírás és a színészet is rendkívül érdekel. Valamint a grafológiát is el tudnám képzelni egy lehetséges szakmának. A segítséget előre is köszönöm!
Újságírás telített úgy tudom- csak szabadúszóként űzhetnéd
Grafológus - ha tényleg jó tanuó vagy akkor ez felejtős (bocsi de nem tekintem "tudománynak)
Színészetre - marha nehéz bekerülni előképzettség nélkül elsőre, de nem lehetetlen, egy befutott színész elég jól keres
Ügyvédi szakma is telített - ha a szüleidnek nem ez a szakmája, tehát nem tudnád tovább vinni a praxisát, akkor nem javaslom, mert egyre nehezebb elhelyezkedni ilyen végzettséggel, viszont az egyik legjobban fizet
Pszichológiával sem könnyebb elhelyezkedni, esetleg külföldön vmi. jó kis szakiránnyal, kint meg is fizetik őket
Tanári szakma 120 körül van a kezdő fizetés a bértáblában, ha elhivatottvagy ez egy jó döntés, hab a tortán megmarad a megszokott nyári szünet, ha kicsit rövidebb is lesz.
Remélem tudtam segíteni. Sok sikert!
Nem, még nem beszéltél le :) Próbálok gondolkodni szakmák terén, de jelenleg itt vagyok "leragadva". Pedig lassan el kéne dönteni pl. a faktok miatt.
Mégegyszer köszönöm a tanácsot! :)
Első válaszoló:
A második válaszolót kérdezném. A bértábla melyik kategóriájába tartoznak a tanárok? Nem az F-be?
90 ezres kategóriához a középiskolai végzettséghez v. a felsőfokú szakképzéshez kötött szakmák tartoznak. A tanár tanító minimum F-be tartozik.
Megélhetés szempontjából a tanárok tényleg nem keresnek jól, ez tény.(Én is meglepődtem, nettóba fix hogy nem kapnak 120-at, olyan 90 körül tudomásom szerint a reális). Színészetből jól meg lehet élni?
Hát nem hiszem. Jó, mindig van 1-2 felkapott sztárszínész, de ez csak pár%-a, a többi épp, hogy megél, én úgy hallottam, még elismertebb öreg rókák is a szakmában, fellépésektől is függ, mennyit keresnek, hát nem gazdagodtak meg belőle( Egy riportba láttam még a tv-ben).
Ügyvédi szakma telített, viszonylag sokáig kell tanulni, mire praktizálhatsz, nehéz vele elhelyezkedni.
Újságírás, sem könnyű dió, de lehet vele keresni, ha el tudsz helyezkedni vele.
Grafológus sem keresi halálra magát, szerintem ez sem az a folyamatos munka, inkább másod állásban lenne érdemes akkor már, a kereset itt is szerintem a megbízásoktól függ. Pszichológiáról nem tudok nyilatkozni, hülyeséget meg nem akarok. :D
Szia!
Orvos, ápoló, elhelyezkedési arány 99%
Gyógyszerész, műszaki mérnök, élelmiszermérnök 80-90%
Ha van angol nyelvvizsgád, felsőfokúd + 1 szakmád, akkor megnyílik előtted a világ mesebeli fizetésekkel.
Egy szerelő netto 400.000-t keres átlagban, forintban Ny-Európában.
A legrosszabb képzések: alkalmazott bölcsész, esztéta, andragógia, mongolisztika, politológia stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!