Két év alatt érettségi?

Figyelt kérdés

Csak az alapfokú iskolai végzettségem van meg, és már nagykorú vagyok(21 éves). Elkezdtem a kilencediket is, de félbemaradt.

Most szeretném megszerezni az érettségit, hallottam róla hogy 2 év alatt is összejöhet(egy év alatt 2 osztály). Esetleg valami tapasztalat ezzel kapcsolatban? Másabb ez a "normál" érettségihez képest? Van-e még egyáltalán lehetőségem erre?

2014. máj. 2. 18:42
 1/4 anonim ***** válasza:
0%
Hányszor buktál?
2014. máj. 2. 19:11
 2/4 A kérdező kommentje:

Általánosban egyszer sem, de a gimibe 2x buktam, többet voltam itthon+kórházban mint suliban...

Számít a bukások száma is?

2014. máj. 2. 20:46
 3/4 anonim ***** válasza:

Szia :) Én is két éves suliba járok/jártam, most érettségizek majd. Viszont én nappalira jártam, és most vagyok 22 éves. Te pedig már csak estire járhatsz. Én is jártam estire pár éve fél évet, akkor 16 voltam, és azért lett megengedve, mert elég sok bajom van, és muszáj volt valahová menni, mivel bezárták a sulinkat év közben. :( Akkor ott hagytam azt, mert amúgy se nagyon bírtam, nem nekem való volt, elvégeztem egy szakmát, és utána kerültem ide. Itt sem volt könnyű, mert hiába, hogy most érettségizünk, nagyon sok mindenről nem is tanultunk, meg nem tudtuk átvenni. Én rendesen tanulok, jó jegyeim voltak, viszont az osztálytársaim szinte semmit nem tanultak, és ezért van olyan is, aki nem mehet bizonyos tárgyakból érettségire, vagy ha megy is, valószínűleg nem lesz meg neki. Még én is tartok ettől, pedig mindenki azt mondja, meglesz az érettségim :D Túl sokat várnak tőlem, ez meg olyan nagy nyomás számomra.

Rendes, 4 éves iskolában is tanulni kell, de 2 év alatt még többet, és nem elég az, ha egyszer átolvasol valamit, vagy azt mondod, most nem tanulok, majd legközelebb, vagy meg egyáltalán nem, és akkor lesz valahogy. Akkor jobb nem is bele kezdeni. Ha tényleg el akarod végezni, akkor csak szorgalom kell. És persze rengeteget kell tanulni. Az érettségi ugyan az, mint az olyanoknak, akik 4 év alatt szerzik meg, csak nekik mindent van idejük megtanulni, itt meg erre sajnos nincs idő. Ja, meg ismételni sem sajnos. Én is most kezdtem átnézni az összes lapot töriből, amit kaptunk a 2 év alatt, mert szinte mindent elfelejtettem. Iskolában meg nem tudtunk ezzel foglalkozni, így is éppen befejeztük az anyagot, de lehet még lett volna valami. Az irodalommal több a baj, mert sokszor nem is csináltunk semmit, amikor így is le voltunk maradva és haladni kellett volna, és sok dolgot át sem vettünk. Én még csak-csak ismerek olyan akármit, amit nem vettünk, de a többiek 90-95% nem, vagy nem nagyon. Meg lehet azt sem, amit vettünk, mert nem érdekli őket. Az angol jól megy nekem, nekik ez sem, és ebből se néztünk át mindent, viszont ha a többiek tanultak volna, akkor nem lenne gond. Így lesz, mert ez megy a leggyengébben nekik. Tavaly elmondta a tanár, ha nem tanulnak rendszeresen, bajok lesznek, és lett is. Úgyhogy a nyelvre nagyon oda kell figyelni, tanulni, mert ha egyszer lemaradsz, nem valószínű, hogy érteni fogod. Ha úgy van, akkor nyelvtanárhoz kell járni, hogy segítsen, vagy megkérni valakit, aki jól tud az adott nyelven, és ingyen is segítene. Én úgy vagyok 5ös, hogy általánosban 6 évig németet tanultam, utána angolt kezdtem el, de még akkor nem ment annyira persze, majd 3 évig egyáltalán nem is tanultam, mert szakmán nem volt nyelv, azonban közben neten szereztem levelezőtársakat különböző országokban, és így sikerült összeszednem valamit, majd ahogy ebbe a suliba kerültem, itt sokszor 5öst kaptam, vagy 4est, 3as volt a legrosszabb jegyem, de az is vagy 2 db a 2 év alatt. Ennél a tanárnál meg nem lehetett csak úgy 5öst kapni. :D Én tényleg mindig készültem. Matekra nem tudok mit mondani, mert felmentésem van belőle, de szerintem nem könnyű, és ha nem nagyon megy, akkor lehetnek gondok, mert 2 év alatt nehéz mindent átvenni. De tényleg azt tudom csak mondani, hogy tanulni kell szorgalmasan, és érdemes megpróbálni az érettségit, de akkor, ha tényleg tanulni fogsz. Máskülönben feleslegesen jársz, és elveszi az idődet, ami alatt mást is csinálhatnál. Ja, és még annyi, hogy az esti tagozat nehezebb amiatt is, hogy csak 2 nap kell bejárni egy héten, nappalin meg 5 nap van. De ha 21 éves vagy, akkor már nappalira nem mehetsz. :( Remélem, tudtam segíteni valamit. :)

2014. máj. 3. 23:28
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! És az iskolai végzettségnek elég lesz a 8 osztály? Akkor is meg lehet szerezni 2 év alatt?
2014. máj. 4. 14:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!