Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » A PhD képzésben tanítani...

A PhD képzésben tanítani kell, de ha valakinek nem tanári mesterképzése van, az, hogy tanít?

Figyelt kérdés

2014. ápr. 30. 13:33
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Akik egyetemen tanítanak (legyen az egy PhD hallgató vagy egyetemi tanár vagy professzor), azoknak nem kell tanári végzettség, csak szakmai. Ez azért más, mint 14 éveseket tanítani, felnőtt embereknek kell átadni a tudást.
2014. ápr. 30. 16:41
 2/5 A kérdező kommentje:
Kicsit meglepődtem, ezt nem is tudtam, köszönöm. Amúgy, hogyha szakmai végzettség kell akkor valaki főiskolai diplomával is taníthat (mondjuk főiskolán)?
2014. ápr. 30. 21:19
 3/5 anonim ***** válasza:

Nem igazán.

Olyan már nincs hogy főiskolai diploma hivatalosan. Van BA/BSC(alap) vagy MA/MSC (mester) diploma.Régi terminológiával azonosítva az alap diplomát szokták ugye főiskolainak a mestert egyeteminek nevezni.

Főiskolán is lehet MA/MSC (egyetemi szintű) diplomát szerezni amivel már valaki maradhat tanítani ha van ráehetősége és elhivatottsága az alap diploma ehhez még kevés.

Összefoglalva mindegy hogy milyen intézményben (főiskolának vagy egyetemnek hívják) szerzed a diplomádat csak MA/MSC szintű kell ahhoz, hogy felsőoktatásban taníthassál..jobban mondva gyakorlatot vezethessél. a tanításhoz már el kell kezdeni a Phd képzést legalább...

2014. máj. 1. 10:29
 4/5 A kérdező kommentje:
Én a régi főiskolai diplomára gondoltam, de köszönöm.
2014. máj. 2. 13:32
 5/5 anonim ***** válasza:
Én olyasmit olvastam a Semmelweis Egyetem SZMSZ-ében, hogy minden oktatói alkalmazottnak le kell tennie legalább egy 1 éves oktatói kurzust, ha nincsen tanári/pedagógusi képesítése, mielőtt taníthatna...
2014. aug. 10. 09:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!