Dél-koreában orvosnak tanulási lehetőség?
=)
Az lenne a kérdésem, hogyha tudnék koreaiul (diplomám is lenne róla) bekerülhetek-e egy olyan egyetemre, ahol orvosnak tudnék tanulni Koreában.
Vagy hülyeség? :( Tudom hogy ott aztán keményen kell tanulni...de mik az esélyeim?!
Pályát úgy még nagyon nem választottam, de arra gondoltam, hogy esetleg azt tanulnám, amiből a legkevesebb van. Nyilván nem a plasztikai sebész lesz az
:)
Ebben esetleg valaki... ? ?:D
Köszönömm!!
Azt kifelejtettem hogy hány év lenne esetleg.
ÉÉS őúgy van-e lehetőség, hogy mellette du. dolgoznék (mást persze). ?!
"Azt kifelejtettem hogy hány év lenne esetleg."
Magyarországon szakképzés nélkül 6. Koreában nem tudom.
"ÉÉS őúgy van-e lehetőség, hogy mellette du. dolgoznék (mást persze). ?!"
Orvosi mellett nem lehet dolgozni. Fizikai lehetetlenség.
"5000-6000 USD-től kezdődik félévente az orvosi."
Szerintem ennél lényegesen nagyobb lenne az összeg, hiszen itthon magyarként is ki kell csengetni a milliót (4350 USD), ha önköltséges képzésen vagy, és mi még úgy is kifejezetten olcsónak számítunk, hogy a külföldiek ennél többet fizetnek. Szerintem ez a mutatvány csak ösztöndíjas megodásként működne.
Én azt a félévi díjat konkrétan az SNU (legjobb Koreai egyetem) oldaláról szedtem: [link]
Azért nincsenek annyira elszállva ott az árak mint a fejlett nyugati országokban. Pont attól lettek olyan sikeresek, hogy hullára dolgozzák magukat kb. az itteni fizetésekért és árszínvonalért.
Ösztöndíjat meg ilyen területen el lehet felejteni. Szinte esélytelen. A drága orvosi képzésüket nincs értelme másoknak ingyen adniuk. Olyan területen adnak ösztöndíjat, ami visszatérül (pl. egy jó nyugati iskolában alapképzést szerez valaki mondjuk műszaki területen és ott végzi el a mesterképzést náluk, akkor az illető visszafele is áramoltat tudást, tapasztalatot, illetve későbbi mérnöki/üzleti tevékenységében az ország számára a kulturális kapcsolatok révén hasznot hozhat. Orvosi az eleve osztatlan képzés, és elég csekély olyan vetülete van, amivel visszahozhatja a befektetett pénzt.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!