Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Pszichológus vagy cukrász legyek?

Pszichológus vagy cukrász legyek?

Figyelt kérdés
15 éves vagyok, lány. Foggalmam sincs hogy mit dolgozzak ha felnövök. Suliban egyik tantárgy sem érdekel. Nincs nagyon hobbim és nem tudom h miben vagyok jó. Két dolog van ami valamennyire érdekel: pszichológia és a cukrászat. Pszichológiából az álmok eléggé érdekelnek és szivesen foglalkoznék ezzel, de nem vagyok egy éltanuló és nem tudom h sikerülne-e. A cukrászat felől pedig van egy álmom h nyitok egy cukrázdát ahol különleges édességeket desszerteket árulnék, de ehhez nem tudom h milyen magas képzettség kell. Esetleg lehet h ez a két dolog ne üsse ki egymást? Olyat szeretnék dolgozni amihez diploma szükséges. Még a fotózás érdekel de abból nagyon amatőr vagyok szóval az meg marad hobbinak. Valaki segítsen h most mi legyen!

2014. ápr. 26. 16:37
 1/5 anonim ***** válasza:
15 éves korodban még nem kell eldöntened, hogy mi legyél. Ez még az álmodozások, útkeresés kora. 17 évesen érdemes elkezdeni komolyabban tájékozódni, addig változol, egyik érdeklődésed kihúny, másik megerősödik. Éld az életedet, süssél süteményeket, olvass pszichológiai könyveket, fotózz, járj össze barátokkal. (Egyébként a cukrászathoz okj-s tanfolyam, a pszichológiához pedig rengeteg tanulás kell.)
2014. ápr. 26. 16:56
 2/5 anonim ***** válasza:

Nagyon különböző a két szakma :)

Én 10.-es vagyok, mindig is tudtam, hogy mi az ami érdekel, de most nagyon sokat gondolkodom, mert május 20.-áig kell eldöntenem hogy milyen fakultációra menjek.

Én pedagógiai szakközépbe járok, azért jöttem ide mert itt tanulunk két évig pszichológiát, mindig is érdekelt ez a terület, de rájöttem hogy nekem esélytelem.

Általában 4-es 4,2-es az átlagom, de nincs meg bennem az ami ehhez a pályához kellene. Sokan mondták, hogy nagyon kemény ott a tanulás, nem szeretem a bioszt, és 2-es vagyok matekból és ez lehúzná az érettségis pontjaimat. Ráadásul nagyon nehéz bekerülni, magas a ponthatár és túljelentkezés van.

A történelem és a földrajz a kedvenc tantárgyam, szívesen tanulom őket, és érdekel főleg a földrajz, szóval mindenképpen ezek irányába szeretnék tovább haladni.

Bocsi, hogy magamról írtam

2014. ápr. 26. 21:01
 3/5 anonim ***** válasza:
ráérsz még ezen gondolkodni, fiatal vagy :) azt viszont ajánlom, hogy ha nem is érdekel jelenleg különösebben semmi a suliban, akkor is próbálj energiát fektetni bele és megtanulni. 15évesen szerintem az átlag embert minden érdekli csak a suli nem, én is így voltam vele. Nem is foglalkoztam különösebben a tanulással, és így baromi nehéz volt később annyi pontot összeszedni hogy bekerüljek pszichológiára. Olyan nemigen van szerintem, hogy a 2 dolog ne üsse egymást, legfeljebb akkor, ha már aktívan dolgozol évek óta, és elértél valamit a szakmában, akkor kezdhetsz mellette is valamit. A pszichológia hivatás, teljes embert kíván
2014. ápr. 27. 10:12
 4/5 anonim ***** válasza:
Pszichológia szakhoz nagyon jó érettségi kell, és kösd fel a gatyád, mert ha ebben a szakmában szeretnél dolgozni, akkor nyugdíjas korodban is tanulni fogsz még. Itt nincs megállás. Az egyetem, a továbbképzések, szakvizsgák 5-10 évnyi tanulást igényelnek, rengeteg pénzedbe fog fájni (akkor is, ha államis leszel), és tényleg komoly elhivatottság kell hozzá.
2014. ápr. 27. 13:13
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek a választ!
2014. ápr. 28. 18:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!