Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Ilyen jellegű munka / szak?

Ilyen jellegű munka / szak?

Figyelt kérdés

Helló! Tudnátok nekem segíteni?

Szóval az eredeti tervet állatorvosként képzeltem el, viszont a képességeim hiányában és a lustaságommal számolva ez jelenleg, és a jövőbe tekintve is, nehezen valósítható meg. Esetleg tudnátok valamit javasolni, ami ennél kissé úgymond ''könnyebb és lazább''? Továbbá az is elég fontos lenne, hogy emlősökkel foglalkozzak / törődjek. Hozzá kell tennem, hogy a fizetés tényleg nem izgat mindaddig, amíg legalább a minimálbért megkapnám. ( Persze feltéve, ha tényleg létezik legalább egy ilyen munka, ami hivatalosan is szerepel a nyilvántartásban )

Köszönöm mindenkinek!

2014. ápr. 20. 21:24
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Azt senki nem mondta, hogy könnyű a TTK-biológia, de azért nem összehasonlítandó az állatorvosival. Mindkettőről van személyes tapasztalatom, szóval ez nem csak pletyka és rosszindulat..Viszont, ha ez sem tetszik, akkor az inkább az érdeklődés hiányát jelenti. Kell némi tudásszomj az ilyen szak elvégzéséhez és egyik természettudományos szak sem egyszerű, tehát így ezek ki vannak lőve. Esetleg okj-s szakképzés elvégzése? Rengeteg van, de hasznos tanácsot ilyen téren nem tudok adni, mert nem ismerem egyiket sem.
2014. ápr. 21. 20:02
 12/13 A kérdező kommentje:

Igen, köszönöm, szerintem még az OKJ lenne a legideálisabb! ( Viszont ezeket nem igazán értem, bocsánat: Ahogy láttam, a képzési idő kevesebb, mint a főiskola / egyetem. Én ilyenről még sohasem hallottam, bevallom őszintén. Ez amolyan köztes képzés a gimnázium / szakközépiskola és a főiskola / egyetem közt? )

Esetleg tudsz mondani ilyen témában pár példát? Szerintem már jó sok mindent kilőttünk, szóval szerintem már nincs olyan sok szak hátra. ( zöld kéz, természetesen, mint mindig, most is jutott )

2014. ápr. 22. 08:20
 13/13 anonim ***** válasza:

Az okj szakmát ad, valójában egy szakmunkásképzőben szerzett tudásanyagnak felel meg, csak ez be van sűrítve 2 évbe (4 helyett). Igazából én se nézelődtem még ilyen képzések között. Ezt találtam a neten:

[link]

[link]

Egyik ismerősöm állattenyésztési tanfolyamon van, nagyon szereti. Sok gyakorlatuk van állatorvosi rendelőben. Viszont, ha érdekel a téma, akkor érdemes több okj-t is szerezni. Nem hosszú, és könnyebben kaphatsz állást, ha az adott témában több irányú szakképzéssel rendelkezel.

2014. ápr. 22. 08:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!