Szerintetek az új kiadású Száray könyvekből (Forrásközpontú történelem sorozat), plusz töri atlaszból fel lehet készülni az emelt szintű érettségire? Ha igen, kb mennyire alaposan?
Hát a Száray egy kalap... Főleg a negyedikes anyag nem ér semmit. Nyilván fel lehet készülni, mindenképpen hasznosak a források, képek, mert ezek az érettségin is előfordulhatnak, de nem tartom elégnek. Ha a tanárod nem mondja el a plusz infókat, akkor keresned kell másik könyvet. Első, második, harmadikban mi megkaptuk a plusz infókat külön, mert annyira nem volt vészes az eltérés, sőt pl. a második Száray kötet igen jó, de mi a negyedik kötet mellé kivettük Dupcsik Csaba Történelem IV. című könyvét, ami sokkal több tudásanyagot tartalmazott. Ezt mindenképpen ajánlom neked, sokkal részletesebb, pontosabb.
Én tavaly érettségiztem emelten, 96%-os lett.
Ha van időd átnézni a Herber-sorozatot, az jó. Viszont annak az anyaga jóval több egy emelt érettséginél, a bátrabbak akár egy szigorlatot is meg tudnak kockáztatni vele.
Szerintem a Száray+atlasz kellően jó kombináció írásbelire, a szóbeli néhány témakörénél esetleg nehéz lehet összeszedni belőle a tételeket. Pl. az életrajzok, 1990 utáni témákhoz (EU) érdemes máshonnan is készülni.
Sajnos 1990 utánra nehéz jó teljes áttekintést találni. Ha van időd olvasni, akkor Európához Tony Judt: A háború után. Európa története 1945 óta.
Alapnak itt van ez is: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!