Miért ilyen népszerű a jogi kar?
azon belül is a jogász képzésre gondolok.
én is most februárban adtam be a jelentkezésem bár nem jogi karra hiába szerettem volna. mindenütt csak azt olvasom h nem éri meg, mert rengeteg ügyvéd, jogáz van már, nem lehet elhelyezkedni. meg h rengeteget kell tanulni, nagyon nehéz stbstb.
és olvasom az edulineon h az egyik legnépszerűbb szak. de ha annyira nem éri meg, meg annyira nehéz, miért jelentkeznek ilyen sokan?
18/L
1. mert jól hangzik
2. mert a szülők ezt akarják
3. mert nem tud magával mit kezdeni
4. mert érdekli
Én ezekkel szoktam találkozni csoporttársaim körében, ezek a motivációk.
Lehet túl sok filmet láttam, de a véleményem az, - nemcsak a jogi karról - ha messzemenően jobban képzett vagy, mint a szaktársaid, te leszel az, aki el tud helyezkedni. Természetesen nem kell itt nagyon nagy dolgokra gondolni. De ha lételemed a jog, akkor valószínűleg kedvtelésből is mélyebbre ásod magad benne, mint az, aki csak "úgy jár valahová". Még nagyon fontos idetartozó dolog: nyelvtudás. Angol, német és ezek mellé még 1-2 ritkább (orosz, kínai, japán, olasz stb.).
Bölcsész ismerősöm beszél horvátul és szerbül, kapkodnak utána, hogy ezt meg ezt meg ezt fordítsa le. A fordításból finanszírozza a tanulmányait kb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!