Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Hogyan tovább? Reáltárgyak...

Hogyan tovább? Reáltárgyak érdekelnek.

Figyelt kérdés

Elsősorban a biológia és a kémia érdekel. Ilyen tárgyakkal hova tudok továbbtanulni menni? ( Tudom, pl orvosi )

Csak ötleteket szeretnék, mert nekem nem nagyon van most.

Orvosira nem nagyon akarok menni ( mondjuk érdekelne) de azt hallottam, h túljelentkezés van.

Bármilyen tippet szivesen fogadok :)

2009. dec. 19. 16:58
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Mindenhol túljelentkezés van...

Amúgy lehetsz biológus, biomérnök, vegyészmérnök, állatorvos, gyógyszerész, gyógytornász, védőnő, ápoló, anyagmérnök, pszichológus...

most így több nem jut eszembe, de biztos van:D

felvi.hu-n keress olyan szakokat, ahol ez a kettő felvételi tárgy.

2009. dec. 19. 18:03
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
előző vagyok. Dietetikus vagy szülésznő még esetleg, vagy még érdekes szak lehet szerintem a molekuláris bionika.
2009. dec. 19. 18:06
 3/11 anonim ***** válasza:

Még vmi eszembe jutott: orvosi laboratóriumi és képalkotó diagnosztikai analitikus

Sztem olvasd el ezeknek a szakoknak a leírását felvi.hu-n, hátha megtetszik vmelyik:)

2009. dec. 19. 18:27
 4/11 A kérdező kommentje:

Köszi szépen :)

Ez a molekuláris bionika tényleg érdekesen hangzik, majd még kicsit jobban utánajárok :)

Egyébként fősulin is lehet ilyen biológiával meg kémiával kapcsolatos dolgot tanulni, vagy csak egyetemen?

2009. dec. 20. 17:01
 5/11 anonim ***** válasza:

Már nincs fősuli meg egyetem:) BA van meg MA:) (kivéve persze osztatlan képzés esetén). Ez annyit jelent, h az alapképzés 3 éves, ami egy főiskolai végzettségnek felel meg. Ott maradhatsz 2 év mesterképzésre, ez felel meg az egyetemi diplomának.

Esetleg még vmi OKJ-t tudsz nézni, de abból nem igazán vannak ilyen természettudományos jellegűek.

Inkább eü-s: [link]

2009. dec. 20. 19:52
 6/11 A kérdező kommentje:

Áhh, köszi :D

Még annyit szeretnék kérdezni, h ha csak azt a 3éves alapképzést végzem el, azzal el lehet-e helyezkedni valahol, vagy szükséges a mesterképzés is mindenképp?

2009. dec. 21. 15:38
 7/11 anonim ***** válasza:

Hát, fogalmam sincs. Elvileg el lehet, de a mai világban már kb semmivel nem tudsz kezdeni semmit:D

Sajnálom, de tényleg nem tudom, én osztatlan képzésen vagyok:)

De figyu, megcsinálod a 3 évet, keresel vmi munkát. Ha nem találsz, visszamész még két évre:)

2009. dec. 21. 16:01
 8/11 A kérdező kommentje:

Hát mondassz vmit :D

Köszi szépen mégegyszer az infókat :)

2009. dec. 21. 16:38
 9/11 anonim ***** válasza:
Nagyon szívesen:)
2009. dec. 21. 19:06
 10/11 Dávid ***** válasza:

Szia!

Végre valaki reálos:)

Kémiával nagyon sok lehetőséged van:

Lehetsz gyógyszerész és élelmiszermérnök, mindkettő sikerszakma, csakúgy mint az ápolói, bár ez utóbbi kevesebbet keres, ám 100% h elhelyezkedsz.

Lehetsz környezetmérnök is, bár ez állami hivatalnoki munka (talaj-vízvizsgálat)+munka a "terepen".

Bármit is válassz, az angol nyelvvizsgát ne hanyagold, mindenhol +20-30ezret adnak érte.

2010. jan. 4. 00:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!