Tanítói diplomám van, és vmi mesterképzésre jelentkeznék.2 év most akkor ingyenes?
Igazából, ha jól értem, van alap, mester és phd-s képzés. Nekem a régi rendszer szerint főiskolai diplomám van. Az a felsőoktatásban az alap, azaz az első lépcső? És ha a pedagógia területén szeretnék továbbtanulni vmit, (vmilyen mesterképzést) akkor mivel nekem annak idején 8 félévet állt az állam, és most 12-őt áll, akkor még 2 év ingyen van nekem? (ez pont egy mesterképzés, mert ezek ált.ban 4 félévesek.)
Bocs, ha picit érthetetlen a kérdésem, de a felvi .hu-n nem sikerült ezt megtalálnom...
Szia!
A tanárszakos mesterképzések 2 és fél évesek. Így, hogy tanító vagy, nem tudom mi a helyzet, de van egy barátnőm, aki tanárszakos (négy éves képzésben végzett) és neki az állam állja a Master diplomát. Igaz előbb befejezi, mint két és fél év, mert már van tanári/pedagógiai előképzettsége (így kevesebb tárgyat kell teljesítenie)
Szóval szerintem neked is ingyenes lenne, de a legbiztosabb, ha bemégy a régi sulid TO-jára.
Remélem tudtam segíteni.
Üdv
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!