Honnan lehet tudni, hogy valaki megy a fősulira ha befejezte a középiskolát? Vannak jelei?
Én ismerek olyant is, aki töriből pótérettségizett és az azt követő évben felvételizett fősulira. Most végzős.
Ha bekerülsz és odateszed magad, még lehet jobban is teljesítesz, mint a középiskolás évek alatt. Ha államira szeretnél bekerülni az más tészta, de egy-két szakra még gyengébb eredménnyekkel is belehet kerülni állami képzésre, van ahol a tiszta 5ös érettségi sem elég, kellenek a többletpontok.
Sok mindentől függ. Milyen szakra akarsz menni? Ha megfigyeled, valahova minimumpont is elég az államis helyekhez, valahol pát pontot vesztesz az 500-ból, és buktad...
De a képességeid, az érdeklődésed is meghatározóak. Ha nem megy a matek, értelemszerűen ne mérnöknek menj, mert kiszórnak.
De hogy példát is mondjak: én egy elég jó gimibe jártam, négy-négyegésznégy között voltam mindig, egy közepes erősségű egyetemre kerültem, most végzős vagyok, és nem csúsztam. Nem voltak pluszpontjaim, csak az átlagaim és az érettségim alapján vettek fel. Ha sok pluszpontod van, vagy olyan jó (emelt) érettségit írsz, hogy duplázni tudsz, akkor jobb helyekre is felvehetnek. A mi osztályunkból ilyen duplázós módszerrel ELTÉre ment programozni egy srác, aki színkettes volt, de a matek-infó emelten 90%...
És tőlünk boldog-boldogtalan ment egyetemre, bár némelyikből nem néztem volna ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!