Honnan lehet tudni, hogy valaki megy a fősulira ha befejezte a középiskolát? Vannak jelei?

Figyelt kérdés
Van valami útmutató, mekkora tudás szűkséges a fekvltelhez? Kétségbe vagyok esve, mivel nem tudom mi leszek, lesz -e diplomám egyáltalán, nem tudom megítélni a dolgokat. Milyen évközbeni átlag kell? Nem akarok pontokat számlálgatni, mert változnak...van róla statisztika valahol?
2014. ápr. 2. 18:47
 1/8 anonim ***** válasza:
általában a jó tanulók mennek továbbtanulni, ehhez kb 4-es, 5-ös tanulónak kell lenned, de ha valamiből van hármasod az sem probléma.
2014. ápr. 2. 18:56
 2/8 A kérdező kommentje:
matekból 2-es vagyok. de tudom teljesíteni a dolgokat, főleg ha odafigyelek "görcsösen" mindenre. az átlagokat egyébként nem szeretem meg a mindennapos tanulást...meg a random feleltetéseket. nyelvekből jó vagyok, van vizsgám :D
2014. ápr. 2. 19:21
 3/8 anonim ***** válasza:
58%
Akarsz Te egyáltalán főiskolára menni?
2014. ápr. 2. 19:47
 4/8 A kérdező kommentje:
Racionálisan gondolkozom. Tudom hogy kell a diploma, meg azt is, hogy el tudnám végezni. De nem tudom, sikerülne -e bejutni, a fizetős meg kitudja, megéri -e. Bár valószinüleg igen...
2014. ápr. 2. 19:53
 5/8 anonim ***** válasza:
54%
Miért gondolod, hogy szükséges?
2014. ápr. 2. 19:58
 6/8 anonim ***** válasza:

Én ismerek olyant is, aki töriből pótérettségizett és az azt követő évben felvételizett fősulira. Most végzős.

Ha bekerülsz és odateszed magad, még lehet jobban is teljesítesz, mint a középiskolás évek alatt. Ha államira szeretnél bekerülni az más tészta, de egy-két szakra még gyengébb eredménnyekkel is belehet kerülni állami képzésre, van ahol a tiszta 5ös érettségi sem elég, kellenek a többletpontok.

2014. ápr. 3. 14:23
 7/8 anonim ***** válasza:

Sok mindentől függ. Milyen szakra akarsz menni? Ha megfigyeled, valahova minimumpont is elég az államis helyekhez, valahol pát pontot vesztesz az 500-ból, és buktad...

De a képességeid, az érdeklődésed is meghatározóak. Ha nem megy a matek, értelemszerűen ne mérnöknek menj, mert kiszórnak.

De hogy példát is mondjak: én egy elég jó gimibe jártam, négy-négyegésznégy között voltam mindig, egy közepes erősségű egyetemre kerültem, most végzős vagyok, és nem csúsztam. Nem voltak pluszpontjaim, csak az átlagaim és az érettségim alapján vettek fel. Ha sok pluszpontod van, vagy olyan jó (emelt) érettségit írsz, hogy duplázni tudsz, akkor jobb helyekre is felvehetnek. A mi osztályunkból ilyen duplázós módszerrel ELTÉre ment programozni egy srác, aki színkettes volt, de a matek-infó emelten 90%...

És tőlünk boldog-boldogtalan ment egyetemre, bár némelyikből nem néztem volna ki.

2014. ápr. 4. 01:14
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszi! Többletpont már adott. De kételkedek, bár most rendeztem a helyzetet bizonyos lépésekkel.... köszi :)
2014. ápr. 4. 17:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!