Nyári gyakorlatra orvostanhallgatóként szerintetek milyen osztályra menjek?
Amit ápolástanon kellene megtanulnod (gyakorlatilag a nővérek munkáját a pelenkázástól kezdve az infúziók összeszereléséig), arra a belgyógyászaton több a lehetőség.
Viszont sebészeten ha jó fejek, akkor beengednek műtőbe, akár még asszisztálhatsz is, ami jóval izgalmasabb, mint egész nap infúziókat bekötni.
Amúgy le lehet beszélni a kórházzal, hogy mondjuk két hetet legyél a sebészeten, kettőt a belgyógyászaton.
Én anno szülészeti osztályon voltam, de egy hétre lementem az SBO-ra, meg feljárkáltam a műtőbe mindenféle műtétre, nem csak nőgyógyászatiakra.
Egyébként ha van lehetőséged más helyre is menni, nem csak abba a kórházba, ahol ez a két lehetőség van, akkor érdemes olyat választani, ami érdekel, és esetleg nem is lesz belőle külön gyakorlat. Mert mondjuk belgyóból harmadév után lesz egy egész hónap, sebészet meg negyedév után... De mondjuk ha az ortopédia, a szülészet vagy a gyerekgyógyászat érdekel, akkor azokkal jó ideig meg nem találkozol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!