Lesznek a közeljövőben olyan képzések, amelyek nem fizetősek, és még diákigazolványt is adnak?
Nem vettek fel egyetemre,jövő szeptemberig szerintém olyan suliban eltölteni az időt,ahol adnak diákigazolványt,és így mellette vállalhatnék diákmunkát-ez most a legfontosabb.
+Ha nem fejezném be a képzést,kellene valamit visszatéríteni?
Keress valami OKJ-s képzést. Most már vannak egy évesek is. A neten sok ilyet találsz, sőt a felvételi tájékoztatóba is. Én az egyetem előtt egy nappali tagozatos rendszer informatikus képzésen voltam, ami adott plusz pontot, ECDL vizsgát és még le is tettem a nyelvvizsgát, na meg persze van egy szakmám is és igen diákigazolványom is volt. Amúgy államilag finanszírozott képzés ilyenkor csak a nappali OKJ-s képzések, amik szóba jöhetnek. Egyébként ebben az esetben a törvény szerint nem vállalhatsz munkát, csak az iskolai szünetekben. Bár én dolgoztam és több osztálytársam is aztán nem lett belőle semmi. Ha nem fejezed be, akkor nem kell érte semmit sem visszatérítened és ha jól tudom akkor még 2 évig van lehetőséged arra, hogy letedd a vizsgát. Érdemes olyan képzést elvégezni, amit az egyetemi felvételinél be tudnak számítani a pontjaidba. Így nagyobb eséllyel vesznek fel arra a szakra, amire szeretnél menni. Aztán meg már csak annyi a dolgot, hogy ott bent maradj. Remélem tudtam segíteni!
21/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!