Nem tudom, hogyan tovább?

Figyelt kérdés

Épp továbbtanulás előtt állok, szeretnék egyetemre menni. Kommunikáció-és médiatudományt néztem ki, illetve nemzetközi tanulmányokat. Sok mindent olvastam már ilyen témákban és nagyon sok fórumon azt írják, hogy a hasonló végzettségűekkel tömve van a piac és, hogy senki nem tud még 27 évesen sem elhelyezkedni a bölcsész diplomájával, így egyáltalán nem érte meg azt a 3-4-5 évet tanulással tölteni. És ez teljesen elkeserített... Most akkor megéri ezt tanulni vagy nem? Mert nagyon szeretnék újságíró lenni...és ha csak azon múlik, akkor nem feltétlenül Magyarországon. Gondoltam egyébként más szakokra is, érdekelne például a programozás, az internet, csak ennek úgy gondolom egy kisebb hátulütője, hogy a matekkal ki lehetne üldözni a világból:s egyáltalán nem vagyok reál beállítottságú, inkább nyelvek, irodalom, töri ez az ami érdekelne és lehet, hogy külföldön nagyobb hasznát venném, mint itthon... Bocsánat mindenkitől emiatt a kis olvasóest miatt, de tényleg jó lenne, ha valaki tudna mondani valamit ezzel kapcsolatban. Akkor legyek újságíró vagy ne legyek?:(

Előre is köszönöm mindenkinek!:)

2009. dec. 16. 08:56
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
50%
Sajnos ilyen végzettségűekkel tényleg tele a piac, ma szakmát éri meg jobban tanulni. :(
2009. dec. 16. 14:07
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Tanulj nyelvet akkor. Legalább kettőt. Lesz munkád, biztosra veheted.
2009. dec. 16. 14:47
 3/12 anonim ***** válasza:
Ne add fel az álmaidat!Akárki, amit mond is!:)
2009. dec. 16. 18:41
 4/12 A kérdező kommentje:
Ne adjam fel az álmaimat ez aranyos volt, köszi:D De sajna van amikor arra gondolok, h mivel ilyen sokan vannak már ebben a szakmában, vmi nagyon kiemelkedőt kellene nyújtanom, ahhoz, hogy kitörjek ebből a körből és ha ez nem sikerül, akkor tengethetem az életemet egy vidéki lap szürke kis újságírójaként:S A nyelvtanulás az persze tervben van, tudom, h az manapság elengedhetetlen. Valakinek esetleg van tippje arra, hogy humán területen mi az a szakma, amivel érvényesülni lehet??
2009. dec. 17. 13:28
 5/12 A kérdező kommentje:
Február 14ig várom a kommenteket köszi:$:D
2009. dec. 17. 13:34
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Én kommunikáció szakon végeztem, most munkanélküli vagyok:) Azon belül újságírást (nyomtatott sajtó) végeztem szakirányként. Tapasztalataim szerint amit a gyakorlatokon láttam, ezeknél a nagyobb lapoknál, amik általában külföldi cégecskék kezében vannak teljesen a profitra hajtanak, az ember másodlagos tényező, ezzel lehet magyarázni, hogy miért nem tud szinte senki újságíróként elhelyezkedni aki elvégzi a kommot, ugyanis minél kevesebb emberből próbálnak meg kisajtolni minél több munkát, van olyan, hogy ebédelni se tudsz elmenni annyira sok melót bíznak rád és a verseny nagy, ha nem vagy nyerő... Ebben a szakmában tehát különösen számítanak a kapcsolatok, de még a legjobbakat is először csak külsősként alkalmazzák és csak ha van üresedés akkor veszik fel (Ezért nem találsz újságírót keresünk álláshirdetést). És persze nagy ARC kell hozzá, ahogy egy csoporttársam mondta, és igaza is van. Én nem vagyok ilyen pörgős, rámenős úgyhogy én legfeljebb csak helyi szinten csinálnám, országos, megyei lapnál nem. Erről a nemzetközi tanulmányok szakról azt hallottam, hogy eléggé nyelv kell hozzá, bár ha érdekel a töri ahogy írtad úgy tudom a Debreceni BTK töri szakán lehet nemzetközi kapcsolatok története spect felvenni, bár elhelyezkedés szempontjából nem tudom az milyen. Ha matekból nem érzed magad túl jónak nem ajánlóm az infót, ott még a legjobbak is kibuknak a programozási nyelvekből...
2009. dec. 17. 14:32
 7/12 anonim ***** válasza:

Kommédia szakot tényleg marha sokan végeznek.

A mai helyzet olyan, hogy nyomják az embereket a diplomáért, pedig alig ér valamit. Ugyebár minél több van valamiből, annál kevesebb ér az a dolog.

Az egyetemek csak a megélhetésért csinálják, őket baromira nem érdekli, ha te nem találsz munkát.

Lehet nézni adatokat, hogy manapság az állásközvetitő cégek miket keresnek. Szakmunkások, szakács, szerelők stb.

A reál diplomával, a mérnökkel, természettudományival még mész valamire, meg az EÜ-vel, de a bölcsész, jogász semmit sem ér. Eleve nagy a jelentkezés, mert jóval egyszerűbbek mint egy reálos.

2009. dec. 19. 14:19
 8/12 anonim ***** válasza:
Nem mondanék egy olyan szakot egyszerűbbnek a matematikus szakoknál, ahol egy egészen új nyelvet fél év alatt kell legalább középfokon megtanulni.
2009. dec. 19. 14:39
 9/12 A kérdező kommentje:
Látom elég kevés a pozitív vélemény:D:S Tényleg nem járt még jól senki a kommunikációs végzettséggel?:O Legalább egyvalaki írjon akinek bejött légyszi:D:D
2009. dec. 21. 19:59
 10/12 anonim válasza:

Szerintem menj ki külföldre dolgozni és tanulni egyben!

Jobban jársz:)

Én is ezen vagyok

2009. dec. 30. 09:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!