Biológia Bsc-ről Orvosi?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Nagyon jó lenne ha valaki tudna nekem válaszolni egy számomra igen fontos kérdésre.

Biológia Bsc alapszakról át lehet jelentkezni általános orvosira vagy gyógyszerészetire úgy, hogy ne kelljen újból leérettségiznem? Ha mondjuk nem és közben befejezném a biosz alapot akkor már a biológia alapszakos diplomámmal tudok jelentkezni az orvosira vagy akkor is újra herce-hurca érettségi? :( 25 éves vagyok! Time is tickin' away...

2014. márc. 18. 11:23
 1/6 anonim ***** válasza:
65%
Nem, felvételizni mindenképp kell, újra érettségizni nem, ha jók az eredményeid. Ha elherdálod az állami féléveid, fizetned kell a suli végét, és azért az nem olcsó orvosin, millát veri egy félév. Az orvosin semmit nem fogadnak el, amit biosz bsc-n végeztél, tárgyelismertetés nincs tehát. Ha ketyeg az óra, akkor fuss neki mielőbb! N30 (én is tanulok még :)
2014. márc. 18. 11:26
 2/6 anonim ***** válasza:
Csak osztatlan egészségügyi képzések/+talán még az állatorvosi is ebbe a körbe tartozik/ között van átjárási lehetőség, ha teljesíted a megadott átlagot, ez általában 4,5 fölött szokott lenni, de így sem biztos, hogy átvesznek. Más egyéb képzésről csak úgy lehet orvosira bekerülni, hogy újra felvételizel.
2014. márc. 18. 11:34
 3/6 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat! Hát most roppantul el vagyok szontyolodva meg kell hogy mondjam :(

Biológusokat tényleg nem veszik olyan emberszámba mint a dokikat? még ha van egy Phd-je pl. most mondok valamit genetikából?

Első válaszoló: Te mit tanulsz? :)

2014. márc. 18. 11:51
 4/6 anonim ***** válasza:
A biológia BSc-nek és az osztatlan általános orvos képzésnek nem túl sok köze van egymáshoz. Na jó, talán egy leheletnyi...
2014. márc. 18. 12:09
 5/6 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező a biosz BSC-vel kb. annyit érnél nálunk, hogyha felvettek orvosira, akkor egy-két tárgyat el tudnál abból fogadtatni, de semmi többet. A biológus képzés egészen más jellegű mint az orvosi, és igazából a molekuláris sejtbiológiát, meg a genetikát leszámítva, a ti tudásotok orvosin nem sokat ér, az eltérő jelleg miatt.

Továbbá, ha már elkezdtél egy szakot, akkor jó ha tudod, hogy orvosin 14 támogatott szemeszter van, ha te ebből már másik szakon több mint kettőt elhasználtál, akkor fizetned kell egyetem vége felé szemeszterenként kb. egymilliót.

2014. márc. 18. 12:40
 6/6 anonim ***** válasza:
Gyógyszerészetin a sejtbiológiát szerintem elfogadnák, ha felvételizel. Feltételezem volt növénytanod is, viszont itt egyéni a gyógyszerészek oktatása e téren, úgyhogy az kilőve. A kémiákat nyilván nem fogadják el. Itt az kap a legnagyobb hangsúlyt.
2014. márc. 21. 10:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!