Számít az az egyetemen, hogy milyen suliból jöttem vagy csak az érettségi jegyek?
Felvételinél csak a pontot nézik.
Valóban kétesélyes.
Jó suliban szar jegyeket szerzel, de olyan érettségit írsz, h sima 5.
Vagy rossz suliban szín 5 vagy, de érettségi nem lesz 5.
Felvesznek mindkét esetben, de az egyetemen lehet már nem lesz mindegy, h a szar suliból mennyi tudást viszel magaddal.
Nekem egy ismerősöm ezzel bukta el, mert bekerült full 5-tel, de már első félévben pislogott.
Akik meg jöttek a nehéz suliból, na azok meg tudták az iramot tartani.
-A 2. válaszoló jól összeszedte.
-Egyébként az is elég, ha csak abból a pár tárgyból lesz jó eredményed érettségin, amiket kér az egyetem.
-3-as, gondolom ez alatt a pár év alatt nem változott minden az ellenkezőjére a pontszámításnál (végzős egyetemista vagyok)
Tehát tök mindegy hogy a lányodnak van egy kettese. Ha full ötös az érettségije, akkor úgy is azt nézik, mert neki az a kedvezőbb.
Gondold át, de szerintem jobb ha maradsz. Az érettségi úgy is központosított dolog. Szóval a megalapozott tudás ott is előny, ill egyetemen is.
A kedves jóakaró tanárhoz még annyit, hogy egyetemen csak még több olyan lesz, hogy pofára osztályoznak, és még többször lesz igazságtalan pontozás, osztályozás.
Úgyhogy el lehet kezdeni hozzá szokni.
Én a helyedben nem gyötörném magam, mert semmi értelme.
Az összes válaszadó egy kivétellel azt tanácsolja hogy maradjál, pedig nagy butaság.
Valamiért azt hiszik, hogy ha a középiskola rengeteget követel akkor azzal hatalmas tudása lesz egy érettségizettnek és mekkora előny. Hát nem..az emberi egy befogadóképessége véges,még egy zsenié is. A kevesebb az több..ahhoz hogy jó alapjai legyenek valakinek nem az kell hogy egy versenyistállóban (elit középiskolákat hívom így) próbáljon hatalmas ütemben magába szívni elméleti tárgyakat. Érettségi után már 1 évvel sem fogsz tudni pl. fizika vagy kémia példákat megoldani egy cseppet sem, ha nem ilyen irányba tanul valaki, de ami fontos hogy akivel annyi mindent és magas szinten próbáltak megtanítani azoknál az alapok nem stabilak. Ezt tapasztaltam az életben..szóval egy közepes erősségű gimi tökéletes..és legyél jó tanuló..vigyél sok pontot egyetemre...egyetem úgysem a középsuli függvénye, a szakok 90%-án simán lehetsz kitűnő akkor is ha gyenge suliból mentél meg bukdácsolhatsz akkor is ha a top 10 gimiből mentél oda.Szóval az egyetem hozzáállás kérdése..persze kivétel a műszaki szakok..ott kell az alap..de egy jogász vagy közgazdász szakra édes mindegy az előző suli..
7. vagyok. Neked önbizalmi problémáid vannak és valaki otthon vagy az iskolában erre még rá is tesz egy lapáttal és ijesztget. Te akartál ebbe a suliba menni vagy a szüleid erőltették? De ha felvettek egy nyilván nagy veresnyben, akkor a hozott tudásodnak és képességeidnek elégnek kell lenni ide. Azt nem mondom, hogy szenvedni kell, de szerintem megvan a tanuláshoz a képességed. Nem kell kitűnő tanulónak lenni. És az is fontos, hogy mennyire értelmes és motivált emberek vesznek körül.
Nem tudok róla, hogy kötelező lenne a term. tud. érettségi, erről már évek óta beszélnek, legjobb tudomásom szerint ez most nincs törvényi szinten. Ha valaki tud konkrét törvényt, nem csak szájhagyományt, az linkelje be ide. Csak annyi van, hogy a vitt pontszámaidba beleszámít egy term. tud. tárgy évvégi jegye, de mivel lehet az érettségit is duplázni, ennek semmi jelentősége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!