Másik szakról matematika MSc-re?
A kérdésemmel a matematika szakosokhoz fordulnék. Olyan információval találkoztam különböző egyetemek oldalain, hogy van lehetőség más szakról BSc diplomát szerezve átmenni hozzájuk MSc-re. Jelenleg mérnökhallgató vagyok, eszerint 60 kreditnyi BSc-s matekot kéne hallgassak, amennyiben ott folytatom MSc-n. A problémám az, hogy nem tudom, hogy ez mennyire elég ahhoz, hogy utána kellően megértsem az MSc-s tananyagot. Hiszen 6 félév anyaga 180 kredit, ha ebből levonom a felesleges gazdasági tárgyakat + a beszámítható krediteket, akkor is még legalább 120 kéne maradjon.
Emellett érdekelne a véleményetek, mennyire lenne ennek realitása. Lehet így az ember teljes értékű matematikus?
Előre is köszönöm a válaszaitokat!
Azért, mert úgy gondolom, hogy jobban illik a gondolkodásmódomhoz. Több örömet okoz egy matematikai problémával foglalkozni, mint egy mérnökivel. A jelenlegi szakomon már többször kiderült, hogy nem elég gyakorlatias a gondolkodásmódom. A probléma már korábban felmerült, akkor arra gondoltam, hogy a megfelelő szakirányon előtérbe fognak olyan témák kerülni, amelyek közelebb állnak hozzám. Ez bizonyos mértékig teljesült is, azonban még most is nagyságrendekkel kellemesebbek a matematikai problémák. Ezzel együtt még 2 félévem van hátra, az eddigi befektetett munkám nem akarom eldobni, ezért fejezem be. Azonban utána szeretnék minél jobban úgy orientálódni, hogy az megfelelő legyen a belső elvárásaimnak, ezért szeretnék matematikát tanulni.
Amikor arról kellett dönteni, hogy hova menjek továbbtanulni, elég nagy kétségben voltam, meglehetősen hirtelen döntöttem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!