Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Másik szakról matematika MSc-re?

Másik szakról matematika MSc-re?

Figyelt kérdés

A kérdésemmel a matematika szakosokhoz fordulnék. Olyan információval találkoztam különböző egyetemek oldalain, hogy van lehetőség más szakról BSc diplomát szerezve átmenni hozzájuk MSc-re. Jelenleg mérnökhallgató vagyok, eszerint 60 kreditnyi BSc-s matekot kéne hallgassak, amennyiben ott folytatom MSc-n. A problémám az, hogy nem tudom, hogy ez mennyire elég ahhoz, hogy utána kellően megértsem az MSc-s tananyagot. Hiszen 6 félév anyaga 180 kredit, ha ebből levonom a felesleges gazdasági tárgyakat + a beszámítható krediteket, akkor is még legalább 120 kéne maradjon.

Emellett érdekelne a véleményetek, mennyire lenne ennek realitása. Lehet így az ember teljes értékű matematikus?

Előre is köszönöm a válaszaitokat!

2014. márc. 15. 19:14
 1/3 anonim ***** válasza:
Milyen okból szeretnél átmenni? Nem nagyon érthető, hogy miért indultál mérnöki szakon és ezt miért akarod megváltoztatni? Nincs ennek realitása, csak elvi esélye van rá, ha nagyon megy a matek és valóban imádod. Párom matekot oktat egyetemen (régóta), de ő még ilyenről nem hallott, hogy valaki mérnök végzettségről akarna váltani matematikusra.
2014. márc. 15. 19:29
 2/3 A kérdező kommentje:

Azért, mert úgy gondolom, hogy jobban illik a gondolkodásmódomhoz. Több örömet okoz egy matematikai problémával foglalkozni, mint egy mérnökivel. A jelenlegi szakomon már többször kiderült, hogy nem elég gyakorlatias a gondolkodásmódom. A probléma már korábban felmerült, akkor arra gondoltam, hogy a megfelelő szakirányon előtérbe fognak olyan témák kerülni, amelyek közelebb állnak hozzám. Ez bizonyos mértékig teljesült is, azonban még most is nagyságrendekkel kellemesebbek a matematikai problémák. Ezzel együtt még 2 félévem van hátra, az eddigi befektetett munkám nem akarom eldobni, ezért fejezem be. Azonban utána szeretnék minél jobban úgy orientálódni, hogy az megfelelő legyen a belső elvárásaimnak, ezért szeretnék matematikát tanulni.

Amikor arról kellett dönteni, hogy hova menjek továbbtanulni, elég nagy kétségben voltam, meglehetősen hirtelen döntöttem.

2014. márc. 15. 20:33
 3/3 anonim ***** válasza:
Gépész vagy villamosmérnökin, vagy milyenen tanulsz? Valószínűleg az összes matematika tárgyat újra teljesítened kell, mert nem fogják elfogadni az eddigieket. 75%-ban meg kell egyezni a tárgynak és nagyobb kreditből fogadnak el alacsonyabb kreditet. Sokkal durvább a matematika, mint mérnökin, párom szerint ott nincs is rendes matematika, csak számolgatás.
2014. márc. 16. 19:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!