Mit tennétek a helyzetemben, milyen továbbtanulási lehetőségeim vannak?
A helyzet az, hogy tanulmányaim abbahagytam sajnos.
Jelenleg 1 kisiskolás gyerkőcöm van, és szeretnék továbbtanulni. A munkaügyiben azt mondták: érettségi, vagy felnőttoktatásban okj-s szakma.
Igen ám, de nem tudom melyikkel "járnék jobban" hosszú távon. 24 betöltöttem, a lányom felügyeletét valahogyan megoldanám (bár segítségem nincs) és anyagilag is kötve vagyok, havi max 10-15e-tudnék a tanulásra fordítani. Szeretnék tanácsot kérni lépésről-lépésre ki mit ajánl, akár tapasztalatokat is.
Értem. Akkor elsôdlegesen az érettségi lesz :)
Érettségivel kapcsolatbam:
Ha leérettségizem, akkor utána 2 szakmám is lehet? Akár okj kepzesben? Elôször egy bolti vagy ruházati eladó (mert erre kereslet mindig van) majd fodrászat.
Az érettségitôl kicsit félek, bár nagyon jó tanuló voltam, de annak már 7-8 éve és idegennyelvet sose tanultam. Tehát a kérdésem lényege nagyon nehéz lesz ennyi idô után a 8 osztályis tudásommal felkészülni rá? Köszi a bíztatást! :)
Nem lesz nehéz, mivel szépen apránként történik.
A fodrásszal lehet többet érnél, ha van hozzá kézügyességed, és mondjuk jó helyen laksz, azaz tudnál nyitni magadnak egy kis fodrászatot, mint vállalkozó.
Köszönöm. Hát akkor nekivágok.
A bolti eladó szakmát mindenképpen szeretném letenni, elvégre boltok mindig lesznek.
A fodrászat az álmom, kitanulni mindenképp szeretném, ha nem is nyitnék vállalkozást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!