Gazdaságinformatikus diplomának mekkora értéke van, mennyire nehéz elhelyezkedni egy frissen végzett számára?
Az első válaszoló PSZ-t végzett, és szakmájában is dolgozik immár 8 éve. Köszöni a bizalmat..
És hogy miért jobb, azért, mert jobban értesz az adott szakmához. Félévenként 6-7 tantárgy van, tehát gazdinfón a kötelező 1-2 haszontalan tárgy mellett akkor így van 4 fontos szakmai tárgy, abból akkor 2 gazdálkodós, 2 infós.
Nem nehéz belátni, hgy félévenként 2 gazdász tantárgytól egyáltalán nem fogsz érteni a gazdasághoz.
Azért csak feltűnne, ha MA lenne körülöttem akár csak 1 gazdaságinfót végzett ember is, egy modern, jól fizető multinál, több száz alkalmazottal?
De nincs. Csak gazdászok meg IT-sok.
Hogy a csoportodban, részlegeden csak számvitelesek vannak? Nos, ha valaki számvitelesként (szépen magyarul mondva könyvelőként) dolgozik, ez nem meglepő. Azt meg kétlem, hogy mind a több száz kollégád végzettségét pontosan ismernéd.
Nem tudom, mit értesz pontosan "gazdász" alatt (ez ugyanis egész mást jelent, mint a "közgazdász", és ha ilyen végzettséged van, ezt neked is tudnond kell/ene), de a mindenféle gagyi "ilyen-olyan-menedzsment" szakoknál (akik magukat szintén előszeretettel nevezik közgazdászoknak, holott nem azok) szerintem a gazdinfó ezerszer értékesebb és hasznosabb mind tudásban, mind a diploma presztízsében.
A vitát itt is lezárnám azzal, hogy most írtad le, nincs személyes tapasztalatod a szakon végzettekkel kapcsolatban. Innentől nincs miről vitatkozni, mert csak az előítéleteidet hajtogatod.
U.i.: Szeretnélek felvilágosítani, hogy ha PSZ-t végeztél, akkor nem vagy se gazdász, se közgazdász. A "gazdászokat" nem tudom, hol képzik (talán valami mezőgazdasági főiskolán), a közgazdászokat viszont a Corvinus K karán képzik 6-7 évig, és messze nem azonosak a PSZ-esekkel.
A másik fele a kommentednek is hasonlóan nonszensz.
"Nos, ha valaki számvitelesként (szépen magyarul mondva könyvelőként) dolgozik"
Csak szólok, a mérlegképes könyvelő az egy tanfolyam, amit bárki elvégezhet.
A PSZ pedig egy 4 éves BSC szak, köszönőviszonyban nincs egymással a kettő.
Tudom, tudom... ne etessük a trollt... de mégis...
Miért mi az a gazdász? Taníts, mester! (Csak mert a felvi.hu alapján egyetlen magyar felsőoktatási intézményben sincs ilyen nevű szak... még az általam tippelt mezőgazdasági főiskolákon sem.)
Pontosan tudom, mi a különbség a PSZ és a mérlegképes között. Az, hogy aki PSZ-t végzett, nem jogosult önálló könyvelői tevékenységre (azaz nem könyvelhet cégeknek), csak ha megvan hozzá a mérlegképes vizsgája is. Viszont dolgozhat könyvelői munkakörben egy cég alkalmazottjaként.
"Viszont dolgozhat könyvelői munkakörben egy cég alkalmazottjaként."
Meg még 200 másik munkakörben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!