Magyar szakon mindenki "zseni"? Egy közepes képességű szerintetek elboldogulna ott?
Akvyr, te nagyon hülye vagy...Szerinted a magyartanárok az iskolákban mit végeztek? Vagy rájuk nincs szükség? Meg kell tanulni pl. írni, ezt meg ne egy matekos tanár tanítsa már...Az meg nem kifogás, hogy túl sokan tanulnak magyar szakon, ennyi tanár úgyse lesz. Mérnök, jogász, orvos szakon is túl sokan tanulnak...
Ha ennyire feleslegesek a bölcsész szakok (na ja, egy tolmács felesleges, mi?), akkor ugye soha nem nézel sportot (max. te sportolsz, mert az hasznos, de nézni nem), nem hallgatsz zenét és nem nézel filmet. Ugyanilyen haszontalan hülyeségek.
Kérdező:
közepestől kicsit több képességed legyen nyelvészetből és irodalomból, ennyi elég. Közepes lehetsz matekból, kémiából, nyelvből, meg minden egyébből. Ha mondjuk 4-es magyaros voltál középsuliban, simán mehetsz, 3-assal lehet, hogy nem kéne megpróbálni, de talán belefér, az ember egyetemen is fejlődhet.
Én arról beszéltem, hányan tanulnak, nem hányan végeznek. A mérnök olyan szak, amin a BA-val is lehet kezdeni valamit (legalábbis néhány esetben, munkaterületen), ha egy orvos végez, az már szakember (persze a gyakorlattal), de a magyar egy olyan szak, amiből a BA nem elég. A tanár most nem tudom, hogyan van, mert változott, de ha magyartanárként végez, az nem rossz és nem felesleges.
Az, hogy neked ilyen ismerőseid vannak, nem jelenti azt, hogy az egész szak felesleges, könnyű vagy nem ér semmit.
Nekem meg olyan ismerőseim vannak magyar szakról (nyilván nem csak BA-t végeztek), akik azóta tanítanak, doktorira járnak, kutatnak, rendes és komoly intézményekben dolgoznak.
Én pl. már hallgatóként egy nemzetközi cég budapesti irodájánál dolgoztam, nem akarom pontosan körbeírni, hogy mit csinálok, de nagyon jó szakmai gyakorlat, tapasztalat volt, amit be tudtam írni önéletrajzba is, és számít is valamit. Ezt a munkát pedig magyar szakosként találtam, más szakom vagy szakmám akkor még nem volt (most is csak magyarra épülő MA), az egyetemen találtam a munkalehetőséget és komolyan kapcsolódik a magyar szakon tanultakhoz.
Nem lábat lógatni kéne, ahogy nagyon sokan teszik az egyetem alatt és nem mekibe kéne járni dolgozni, mert az irreveláns.
De teljesen mindegy, mit beszélek a magadfajtának, aki lenéz komplett szakokat. Ahogy mondtam, zenét se hallgasson az ilyen, meg filmet se nézzen, és ne üljön le a tévé elé sörrel a kezében meccset nézni, mert az is felesleges, nem jó semmire. Menjél kapálni ehelyett, meg tanulj éjjel-nappal nyelveket meg komoly szakot, meg segíts a szomszéd néninek bevásárolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!