Szerintetek a TTK-s szakoknak mi a nehézségi sorrendje?
szerintem:
fizika
kémia
biosz
földtudomány
matek
földrajz
Nyilván a kérdést nem lehet precízen megválaszolni, hiszen mindenkinek más a nehezebb, de én a környezetemből ezt tapasztalom. szerintetek?
ismerőseim elbeszélése alapján gondolom.
számomra a seggelés a legnehezebb azért is raktam első helyre. én pl matekra járok, ahol ebből szerencsére viszonylag kevés van, ezért is raktam hátulra :D
Akkor TTK-s létedre egy teljesen tudománytalan megközelítést választottál.
Ha csak az odajárók elbeszélésére alapozol, még az is kiderülhet, hogy valami tingli-tangli büfészak a világon a legnehezebb. Például egy olyan kiválasztási effektus miatt, hogy eleve azok jelentkeznek oda, akiknek egy komolyabb szak elvégzése már lehetetlen lenne, és a semmilyen szak is óriási erőfeszítést követel tőlük, mert leragadnak a szövegértési problémáknál.
Így semmi értelme, nem kaphatsz hasznos eredményt.
Szerintem például a kémia meg a biológia a legnehezebb, mert én ezeket utálom, és már az általánosban sem tanultam meg rendesen, és nem is érdekelnek. Valószínűleg hamarabb végezném el a másik négyet együttvéve, mnt ezt a kettőt. Na? Ezt akartad tudni?
Arra gondolok, hogy hol mennyire terhelik le a diákokat, mennyi az elvárás, mennyit tudnak aludni, stb. pl a kémiás ismerősöm mondta, hogy direkt szivatják a népet, nem tud aludni állandóan sír.
nálunk ilyen abszolút nincs, teljesíthető követelmények vannak, amik nem könnyűek, de ha az ember tanul, megcsinálható.
Azt én tudom, én is elvégeztem.
Akkor már van néhány szempontod, ezeket kéne számszerűsíteni és összehasonlíthatóvá tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!