Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » BGF-PSZK pénzügy és számvitele...

Fondantrutymó kérdése:

BGF-PSZK pénzügy és számvitelen mennyire durva a matek?

Figyelt kérdés
3-as voltam belőle annó (4 éve volt érettségi), (kérlek ne hurrogjatok le, tudom hogy ez édeskevés hozzá, de nagyon akarom a dolgot! Értelmes szakmát szeretnék, és ehhez rájöttem: matek kell..) tavaj leültem mellé, és tanulgattam a dolgokat, viszont emelt szintű feladatokba csak beleszagolgattam. Mennyire lényeges hogy legyen emelt matek érettségije az embernek ezen a szakon, vagy inkább gyúrjak rá kiemelt témakörökre? És azon belül is mire? Esetleg valaki aki ott tanult/tanul tud adni valami kiindulópontot milyen feladatok vannak órákon/vizsgákon? Esetleg mennyire lehet mellette dolgozni(merthogy nem titok, költségtérítéses lesz a dolog, és nem rendelkezem támogató hátországgal, ígyhát nem szeretnék lehetetlenbe/értelmetlenbe fogni)

2014. febr. 28. 19:28
 1/3 anonim ***** válasza:
Nem kell félned, közgazdi szakokon a matek nem annyira durva... valamennyi analízist (határérték, deriválás, integrálás, esetleg többváltozós függvények szélsőértéke) és főleg lineáris algebrát kell tanulnod. Ezek könnyen tanulhatóak, helyedben a pénzügyi résztől jobban félnék, de összességében nem egy rettenetesen nehéz szak, bőven tudsz mellette dolgozni. :)
2014. márc. 1. 19:24
 2/3 anonim ***** válasza:

Hát nekem pont a matekokkal volt bajom és a szakmai tárgyaim sorra meglettek :)Embere válogatja.

Gimnáziumból jöttem (tehát nulla közgáz ismeretem volt), matekból 5-ös voltam, érettségim 4-es lett (középszint). Sajnos nem emeltszintűztem belőle, így fakultációra sem jártam. Jó lett volna, mert nálunk például a fakton kiemelten vették a kombinatorikát és egyéb hasznos témaköröket, amikre órán nem tértünk ki olyan mélységekben; plusz a többletpont miatt sem elhanyagolható az emeltszint.

Sokat szenvedtem az analízissel és valószínűségszámítással,illetve az operációkutatással, de végül én győztem :D

Dolgozni tudtam mellette: 3 évig könyvelőirodában a sulival párhuzamosan, de nem a munka miatt csúsztam egy évet, hanem a fránya analízis miatt, mivel arra épült a valószínűségszámítás és a valszámra pedig a statisztika 2 :-/

2014. ápr. 3. 14:56
 3/3 anonim válasza:
Csatlakozom az előttem íróhoz, szerintem baromi nehéz, ráadásul nincs is arányban a követelmény a tárgy kreditértékével (3 kredit). Nagyon komolyan veszik, itt dől el, hogy valaki elvégzi-e a főiskolát vagy nem. Aki keményen tanul, az meg tudja csinálni, haszna viszont nincs, csupán kitartásfejlesztésről szól, hiszen az életben is vannak olyan dolgok, amiket el kell végezni, függetlenül attól szeretnénk-e vagy sem. Meg különben is, aki közgazdásznak akarja magát nevezni, szenvedjen meg érte egy kicsit :)
2014. ápr. 26. 20:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!