Ha az emberek nem lennének lusták, nem lenne ennyi szegény ember?
Húha, 18 éves vagy, és máris sznob.
Amúgy a kérdésedre válaszolva az a többszáz egyetemi hallgató, aki jelenleg is orvosi karon tanul, elmondhatja magáról, hogy hozzád hasonlóan orvos lesz. Bár kíváncsi lennék, ha mindenki egyetemre menne, akkor a te jólvasalt orvosi köpenyedet ki varrja meg, mossa ki, ki takarítja ki utánad a rendelőt, ki írja meg a beteged papírjait, stb.
ügyes vagy
kapsz kockacukrot, ha ötöst írsz bikémből
"Én például biztosan orvos leszek, de hány ember mondhatja ezt még el?"
Már most nagy az arcod öcsi! Biztosan orvos leszel? Hét vicce! Ötödéves vagyok és nagyjából most merem azt mondani, hogy NAGY ESÉLLYEL elvégzem ezt az egyetemet. Pedig jól megy, zéró csúszás, csak két utóvizsga orvosin jónak számít.
Nem lehet mindenki orvos. És több tiszteletet kellene mutatnod a szakmunkások felé, mert aki a saját szakmáját komolyan veszi, az semmivel nem alantasabb nálad. Én például ha most kellene választanom, nagy eséllyel asztalosnak mennék nem pedig orvosnak. Tehát kicsit több szerénységet légy szíves.
Azt viszont alá kell írnom, hogy sok dologban igazad van. Manapság a fiatalok nagy részének büdös a munka és a tanulás. És ez szakmától független. Itt az orvosin is van egy csomó fiatal, aki nagy ívben tojik a tanulásra, hiszen apuci-anyuci fizeti neki az egyetemet. Igen jól hallottad, milliót félévente... Én amikor ide jöttem szofisztikált, művelt társaságra számítottam. Hát csalódtam. Nagyon intelligens emberek is lehetnek műveletlenek és nagyon primitívek. Szerencsére csak kevésnek van közülük elég kitartásuk, hogy végignyomják a hat évet.
Egyébként ha egyetemre jössz meg fogod látni, hogy minden kar, az orvosi szerencsére kevésbé, tele van lusta, primitív idiótákkal, akik csak azért járnak egyetemre, hogy addig se kelljen dolgozni. Az egyetemisták több mint fele ilyen... Elvégeznek egy büfészakot, vagy ellébecolnak pár évet valami keményebben és élősködnek apucin és anyucin. A magyar fiatalnak alapvetően büdös a munka és csodálkozunk, hogy nem jutunk egyről a kettőre. Arról nem is beszélve, hogy minek minden hülyének egyetemre jönni? Van egy csomó ember akiből kiváló szakember lehetne, kitűnő villanyszerelő, autószerelő, fodrász, szakács stb. de nem elég intelligens egy komoly egyetemi szakhoz. Mit csinál az ilyen? Elmegy valami andragógia vagy szabadbölcsészet szintű szarra aminek a diplomája vécépapírral egyenértékű. És ki megy szakmunkásnak? Főleg a fiatalok legalja. Aki mégsem ilyen azt pedig sajnálom, mert kénytelen ezeket elviselni. Igazából a megoldás az lenne, hogy az egyetemi ponthatárokat a csillagos egekbe kellene emelni igenis 400 pont alatt senkinek semmi keresnivalója sincs egyetemen, aki ezt a lécet nem ugorja meg az menjen szakmunkásnak, továbbá be kellene fejezni az értelmetlen diplomák tömeggyártását.
"ki írja meg a beteged papírjait, stb."
Ez pedig egy rossz példa, mert pár professzoron kívül senki nem kap asszisztenst ilyen feladatokra. Szóval minden orvos ma órákat tököl a dokumentációval.
"Ez pedig egy rossz példa, mert pár professzoron kívül senki nem kap asszisztenst ilyen feladatokra. Szóval minden orvos ma órákat tököl a dokumentációval"
Mármint milyen feladatokra? Minden rendelőben ott ül az asszisztencia. De a lényege a dolognak nem ez volt. Ezt te is nagyon jól tudod.
Kedves kérdező!
Nagyon dícséretes, hogy enyi energiát fordítasz az előrehaladásodra, de a szegénység és a lustaság nem szinonímák. Mint az orvostanhallgató válaszoló is írta, az egyetemeken is jócskán vannak kevésbé szorgalmas emberek. Lehet belőlük orvos? Lehet. Szegények lesznek? Nem. Viszont lehet szegény az a pék, aki reggel 3-kor ott áll a műhelyben, és süti a zsemlét neked reggelire. Lusta?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!