Gazdaságinformatika programozás?
Egyetemi jelentkezésnél megjelöltem a gazdaságinformatika szakot is a Corvinuson. A kérdésem az lenne hogy bárminemű programozási előismeret nélkül, ha én nekiállnék nyáron programozni tanulni, megközelíthetem-e azt a szintet hogy a többiekkel szemben, akik adott esetben már csinálják egy ideje, ne legyen túlzott lemaradásom? Az informatika alapvetően mindig közel állt hozzám, aránylag behatóak az ismereteim, de mivel a gimnáziumomban csak 2 évig volt informatika óra és külön képzésre nem jártam el, a programozás teljesen kimaradt. Corvinuson a Gazdálkodástudományi karon indul.
Ha kérhetem olyanok írjanak akik tapasztalattal is rendelkeznek!
Köszönöm előre!
Szerintem igen, az alapfogalmakkal kell tisztában lenni, aztán majd ott tanítanak. Legfeljebb az első pár hónap lehet nehéz.
De ha nem éred utol őket, csak valamennyit tanulsz, akkor is megéri, tehát a kérdésed redundáns. :-)
A hátrányt nem fogod tudni behozni, mert oda sokszor olyanok is mennek, akik már profin tollják.
A tantervvel szemben viszont nem vagy hátránnyal, mert mindent az alapoktól kezdtek, szóval azt megint nem tudod ledolgozni előre, mert ahhoz előbb le is kéne maradni...
Egy szó, mint száz, ne félj tőle, ha szorgalmasan tanulsz, menni fog. Ettől persze nyáron gyakorolhatsz, mert a programozásra csak annyira lehet megtanítani, a nagyobb része gyakorlás kérdése, amit soha sem késő, de soha sem túl korai elkezdeni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!