Igaz, hogy germanisztikán első félévben az órák többsége magyarul megy? Mennyire nehéz a Grundprüfung?
Hallottam olyat is, hogy nyelvi szakokon az első két félév leginkább arra fekteti a hangsúlyt, hogy a hallgató össze tudja kaparni a nyelvi tudását, hogy a későbbiekben ezzel ne legyen problémája.
Milyen a Grundprüfung? Előre fosok tőle úgy, hogy még fel se vettek… :D
Alapvizsga: Egyetemfüggő, mivel az egyetemeken a tanáraid rakják össze, hogy mi lesz benne, és nem egységes. Sokat készülünk rá, nem lesz könnyű, de teljesíthető.
Az óráim többsége németül van, 1-2 kivétellel, de azok sem a szakom tárgyai, hanem az általános bölcsésztrágyak, pl. filozófia. Eltén az ilyen tárgyak egy része is németül van.
Nem olyan nehéz a (nyelvi) "alapvizsga"
Tul.kéépen olyan mint egy nyelvvizsga
Minden nyelvnél van ilyen vizsga
A nyelvgyak. órák nem magyarul mennek
Nem, én ilyet nem hallottam, hogy magyarul ment volna bárhol is az oktatás német szakon. (még BA szinten sem)
Ilyen sincs, hogy arra mennek, hogy össze tudd "kaparni" a némettudást, hiszen a hallgatóról eleve feltételeznek annyi nyelvtudást, hogy önállóan használja/értse a nyelvet mind írásban, mind szóban. Szóval nem igazán értem a kérdésed.. A GP pedig a tanulmányok első harmadát lezáró első szigorlat lényegében és nem, nem olyan mint egy nyelvvizsga: nyelvvizsgán a célnyelv szóbeli/írásbeli/hallás utáni értését tesztelik, az egyetemi alapvizsga pedig arról szól, hogy mit tudsz eddig (nyelvészetre megy, azon belül fonetika, lexikológia, morfológia, grammatika). Szerintem gondold át ezt a szakot, itt nem nyelvet fogsz tanulni, hanem a nyelvRŐL tanulsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!