Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Igaz, hogy germanisztikán...

Igaz, hogy germanisztikán első félévben az órák többsége magyarul megy? Mennyire nehéz a Grundprüfung?

Figyelt kérdés

Hallottam olyat is, hogy nyelvi szakokon az első két félév leginkább arra fekteti a hangsúlyt, hogy a hallgató össze tudja kaparni a nyelvi tudását, hogy a későbbiekben ezzel ne legyen problémája.

Milyen a Grundprüfung? Előre fosok tőle úgy, hogy még fel se vettek… :D

2014. febr. 16. 13:20
 1/7 anonim ***** válasza:

Alapvizsga: Egyetemfüggő, mivel az egyetemeken a tanáraid rakják össze, hogy mi lesz benne, és nem egységes. Sokat készülünk rá, nem lesz könnyű, de teljesíthető.

Az óráim többsége németül van, 1-2 kivétellel, de azok sem a szakom tárgyai, hanem az általános bölcsésztrágyak, pl. filozófia. Eltén az ilyen tárgyak egy része is németül van.

2014. febr. 16. 18:03
 2/7 anonim ***** válasza:

Nem olyan nehéz a (nyelvi) "alapvizsga"

Tul.kéépen olyan mint egy nyelvvizsga

2014. febr. 16. 19:30
 3/7 anonim ***** válasza:

Minden nyelvnél van ilyen vizsga

A nyelvgyak. órák nem magyarul mennek

2014. febr. 16. 19:33
 4/7 anonim ***** válasza:
Bocsi,hogy nem a kérdésedre válaszolok,még nem tudok érdemben válaszolni.Én is most jelentkeztem germanisztikára.Milyen szintű kb a tudásod?Én eléggé félek,hogy az én tudásom nem lesz elég.Nem tudom,középszintű nyelvtudással érdemes-e nekivágni,mennyire lesz szenvedés...:(
2014. febr. 17. 23:47
 5/7 A kérdező kommentje:
Szia :) Az én tudásom is középszintű, és én is félek... Nem hiszem, hogy bele merek vágni. Az még hagyján, hogy nagyon nehéz lenne, de szerintem ilyen tudással nem menne - kibukni meg nem szeretnék. :/
2014. febr. 18. 23:02
 6/7 A kérdező kommentje:
Amúgy 4-ik válaszoló! Hova jelentkeztél? :)
2014. febr. 22. 16:43
 7/7 anonim ***** válasza:

Nem, én ilyet nem hallottam, hogy magyarul ment volna bárhol is az oktatás német szakon. (még BA szinten sem)

Ilyen sincs, hogy arra mennek, hogy össze tudd "kaparni" a némettudást, hiszen a hallgatóról eleve feltételeznek annyi nyelvtudást, hogy önállóan használja/értse a nyelvet mind írásban, mind szóban. Szóval nem igazán értem a kérdésed.. A GP pedig a tanulmányok első harmadát lezáró első szigorlat lényegében és nem, nem olyan mint egy nyelvvizsga: nyelvvizsgán a célnyelv szóbeli/írásbeli/hallás utáni értését tesztelik, az egyetemi alapvizsga pedig arról szól, hogy mit tudsz eddig (nyelvészetre megy, azon belül fonetika, lexikológia, morfológia, grammatika). Szerintem gondold át ezt a szakot, itt nem nyelvet fogsz tanulni, hanem a nyelvRŐL tanulsz.

2014. jún. 14. 12:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!