Egészségügyi vagy agrár végzettség a jobb?
konkrétan melyik szak? Mert ha:
'általános orvos', vagy 'vadgazdálkodás'-ra gondolok biztosan, hogy az 'általános orvos' jobb, de ha az 'egészségügyi szervező'-re és a 'gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnöki'-re, akkor talán 'jobb' az utóbbi.
Mielőtt bármibe is belevágsz, két kérdésre kell magadnak válaszolni: attól függ, hogy mit szeretsz jobban.
1. Az emberekkel foglalkozni? Ez esetben jó az egészségügy
2. A természettel foglalkozni? Ez esetben az agrár a jó.
Amennyiben az egyikre sem tudsz igennel válaszolni, keress más pályát. Mindkét pálya, ha szívből és hívatástudatból csinálod sok lemondással is jár. Csak a jó pénzkereseti forrás miatt, kellő motiváció hiányában nem szabad pályát választani. Lehet, hogy egy ideig dőlni fog a pénz, de később keservesen megfizeted majd ennek az árát. A boldogan leélt élet titka, a harmonikus családi élet mellett az, hogy tevékeny életedben ( munka ), lehetőleg azt tedd, ami kedves a számodra. Ez sokkal fontosabb, mint az, hogy kőgazdag legyél. Ezért borzasztóan nehéz a pályaválasztás. Természetesen még jó pályaválasztás esetén sem fogod ezt az életed során ezt optimálisan megélni, de, ha 50 % - nál többször tudod, akkor már nagyon jó lehetsz.
Attól is függ, hogy milyenek az álláslehetőségek ott, ahol szeretnél dolgozni.
Én kertészmérnök vagyok, óriási szerencsével találtam munkát Budapesten (nem is tökéletesen kertészetit, de rokon területen), aztán amikor létszámleépítés miatt kitettek, semmit.
Szerintem az egészségügyi végzettség biztosabb, beteg mindig lesz, falun is, városon is.
Vidéken az Agrár mérnök halott szakma! Bp.-n nincs értelme!
Egészségügyben bárhol el tudsz helyezkedni, Ma.-Országon nem fizet! Meg akarsz élni itthon pénzel foglakoz. A területet válaszd ki... Üdv, sok sikert: Stewe
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!