Nektek megvan már, hogy hova és milyen sorrendben jelentkeztek, vagy még nagyban meg az agyalás?
Figyelt kérdés
Bocsánat, ha volt már ilyen kérdés, de mivel már nincs kerek egy hét a leadásig, kíváncsi lennék, hogy ki mit és hányadikként jelölt meg, ha már biztos a dologban. Vagy vannak még rajtam kívül olyanok, akik mondhatni éjjel-nappal ezen rágódnak? Tudjátok már, hogy felvételi szempontjából miből és milyen szinten érettségiztek, hogy a lehető legjobb eredményetek legyen? Van olyan, aki kockáztat és a felvételi tárgyak közül kettőből emeltet tesz, hogy ezzel meglegyen a +100 pontja, mégha ezzel lehet, hogy százalékban jóval kevesebbet ér el? Vagy ha hátrányos helyzetben részesül, akkor a már biztos +40 pont mellé csak egy emeltet tesz, és akkor csak +90 pontot kap a 100 helyett, viszont százalékban jobb ereményt tudna elérni a középszintűvel? Illetve az eddig meglevő pontjaitok/eredményeitek alapján nagyjából mennyi összpontra számítatok? Szerintetek fel fognak venni a leginkább vágyott helyre?2014. febr. 8. 02:54
1/4 anonim válasza:
A "papírgyárak"-ba nagyon könnyű bekerülni akármilyen eredménnyel, de képtelenség elhelyezkedni vele.
Nem is a nyíltnapok a fontosak, mert ott csak a jelenlegi hallgatókat tudod megkérdezni, akik nyílván azt szugerálják, hogy az ő intézményük a legjobb (ugyan ki mocskolná a sajátját?)
Csak a végzett hallgatóktól tudod meg, hogy az adott képzés milyen volt, és mennyit ér a munkaerőpiacon. Mindenki más csak torz képet fest az adott képzésről. Ezt veheted készpénznek, mert így van.
Másik kategória azok a képzések, ahova minimumponttal is be lehet kerülni, de a hallgatók 60%-át az első félévben kibuktatják, mert nem bírják a gyűrődést.
Ezért mondom neked, a hangsúly nem az érettségi eredményeken van, hanem magán a felsőoktatási képzésen.
2/4 anonim válasza:
Én már a sorrendet eldöntöttem, csak azt nem, hogy miből emeltezzek. :D Most ezen rágódok.
3/4 anonim válasza:
nekem már megvan a sorrend régóta. ahova én jelentkezek ott csakis a felvételi vizsga pontok alapján lehet bekerülni, szóval nem számít bele egyáltalán az iskolai eredmény és az érettségi
4/4 anonim válasza:
Mesterképzésre jelentkezek, a sorrendem megvan, csak a hitelesítés és a fizetés fölött ülök egy hete már, mert lusta vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!