Előnnyel jár, ha egy kolozsvári Pesten végez egyetemet? Anyagi szempontból megéri-e?
Figyelt kérdés
Sokan mondták, hogy a magyarországiak jobban értékelik a jó tanulókat és több a lehetőség odakint. Magyar állampolgár is vagyok a román mellett, és érdekelne, ha ez valóban így van-e? Viszont az anyagiakért is aggódom. Egy közel éltanuló simán bejut államilag támogatott helyre, nemde? A kollégium amit én kinéztem, 25000 forintba kerül hónaponta, ezt egy kevés otthoni segítséggel (nem túl sokkal, mert nem vagyunk valami tehetősek) és egy part-time munkából kihozhatom? Amire még kíváncsi lennék, hogy milyen ösztöndíjlehetőségek vannak, és mennyi lehet az? Köszi, hogy elolvastátok legalább. Pár nap múlva lejár a felvételi határidő, nekem meg döntenem kell, maradok itthon, vagy nekivágok Pestnek. Ismerősre, rokonra odakint nem igazán számíthatok, tehát gyakorlatilag egyedül lennék.2014. febr. 6. 18:49
1/1 anonim válasza:
Ha kettős állampolgár vagy, akkor az egyetemen és a koleszben is előnyben részesítenek a belföldiekkel szemben. Ösztöndíjat is hamarabb kaphatsz.
Arra viszont számíthatsz, hogy a társaid nem fognak szeretni. Ha komolyabb egyetemre akarsz menni, akkor mellette nem tudsz dolgozni. Vagy tanulsz, vagy dolgozol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!