Mennyire nehéz?

Figyelt kérdés
Adott az ápoló OKJ és a "Vállalkozási és bérügyintéző" OKJ, ahogy nézem a felhozatalt (tisztelet a kivételnek) nem lehet ördöngős nehézségű, igazából nem is akarok benne majd dolgozni (mivel utánna elmegyek egyetemre,csak most még szükségem van egy kis időre),melyiket érdemesebb akkor választani ?

2014. febr. 4. 06:51
 1/5 anonim ***** válasza:

A vállalkozási és bérügyintéző nem könnyű, ebben biztos lehetsz. Persze nézőpont kérdése. De mivel írtad hogy nem akarsz egyikben sem dolgozni, ezért szerintem sem az ápolót sem a vállalkozási ügyintézőt nem javasolnám, mert ezek önálló szakmák, amit nem adnak könnyen. Szóval tanulni kell.

Miért nem csinálsz inkább nyelvvizsgát közben? Vagy fogsz bele egy új nyelv megtanulásába? Több hasznát vehetnéd...

2014. febr. 4. 07:11
 2/5 A kérdező kommentje:
Nyelv már megvan olyan szinten amit akarok.Csak kíváncsi vagyok hogy egyik-egyik mennyire "tanulós"
2014. febr. 4. 07:48
 3/5 anonim válasza:
Én az ápolóról tudok nyilatkozni. A gyakorló ápoló okj-s képesítés 2 év, erre épül még 1 év után lehetsz ápoló. Ha ezt a szakmát választod, akkor számíts arra is, hogy sok gyakorlat van, amit a bölcsődétől, az idősek otthonán át az összes kórházi osztályon kell elvégezni! Szerintem tanulni is sokat, kell főleg ha nincs sok közöd a bioszhoz. Szerintem az elmélet része nem olyan vészes, de sok gyakorlat van amit csak ott tudsz megtanulni! Nem tudom milyen egyetemre készülsz, én a helyedben nem tanulnék valami teljesen mást. Az előttem szóló is jól írta, hogy még egy nyelvvel sokkal előrébb vagy, akkor is ha már tudsz egyet vagy többet, plusz egynek jobban hasznát veszed mint egy olyan szakmának amivel úgysem akarsz soha foglalkozni...
2014. febr. 5. 11:10
 4/5 anonim ***** válasza:

Az ápolói okjról nem tudok nyilatkozni, de én egyetemen tanulok ápolónak, és nem könnyű. Sem az elmélet sem a gyakorlat. Persze én nem a 2esre hajtok...:P lehet ezért érzem így.

Az ápoló szakma sokkal inkább egy hivatás, ami komoly odaadást jelent. Nincs értelme bele sem kezdeni, ha ez az érzés nem él benned. Ha meg egyáltalán nem akarsz benne dolgozni sohasem, akkor meg minek?! Időtöltéshez kicsit komolyabb azért:):P

És a nyelvekről még annyit, hogy sohasem tudsz eleget tanulni és ismételni.

2014. febr. 5. 21:14
 5/5 A kérdező kommentje:

Nincs apelláta döntenem kell, OKJ nélkül meg megszakadna a tanuló jogviszonyom. (ami nem lenne jó) , így nincs nagy választás bőség.

Nyelv terén már nem érdekell más mint amiket tudok.

Ápolóiról annyit hogy láttam(itt) kik járnak oda, és hogy el is végzik,csak következtetni tudok hogy nem lehet ördöngősen nehéz. Sőt ...

persze e mellett szól hogy , ezzel egyetem alatt is tudok dolgozni.

A fent említett 2.-al, meg koránt sem biztos ...

2014. febr. 6. 06:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!