Így van esélyem arra, hogy mérnök legyek?
Mivel még csak most kezdted a gimit, így azért van még időd dönteni. Viszont az jó, hogy már most vannak konkrét elképzeléseid.
Az említett egyetemek képzési színvonalát nem ismerem, viszont az szinte biztos, hogy ilyen szakon a matek, info, fizika esetleg szakmai érettségi eredménye lesz a fontos. Érdemes lesz majd valamelyikből emeltet tenni. Erre már most is készülhetsz. Emelt érettségi nélkül 2017-ben (ha jól számoltam ekkor érettségizel majd és szeptemberében kezdenél az egyetemen) már szerintem nem lehet bejutni majd ilyen szakra, főleg nem a BME-n.
Egyébként ha teszel azért, hogy jó eredményeid legyenek, akkor sikerülhet.
Ugyan nem vagyok sem gépész, sem mechatronikai mérnök, viszont BME-s vagyok, annyit tudok mondani, hogy jobb ha felkötöd a gatyád és hozzászoksz ahhoz, hogy tanulsz, mert itt tanulnia kell mindenkinek, mert aki nem tanul, az el fog vérezni előbb, vagy utóbb.
A gépészhez matek fizika (emelt ajánlott) kell, a mechához matek és infó, ezek közül is ajánlott emelt az egyik + legyen nyelvvizsgád legalább 1.
Nem tudom, hogy manapság a 380 pont mire elég, nekem anno 412 pont volt a ponthatár a vegyészmérnökire, de arra emlékszem, hogy a gépész nem érte el a 400at, de a mechatronika igen, sőt talán még több is volt, mint az enyém.
Kilencedikes vagy! Még van majdnem 4 éved. Ha nagyon ráfeküdsz még az OKTV helyezés sem kizárt, nem hogy a közel 100%-os emelt érettségi!
Én kilencedikben (vagy nyolcadikban) kettes voltam, 11-12 már ötös. BME-n most matekos tárgyak tekintetében a legjobbak között vagyok.
Ha mérnök akarsz lenni, akkor van esélyed, csak TANULNI kell. Kezdj neki, nem kell napi 10 órát, de igenis gyúrj rá a matekra és a fizikára, tanulj rendesen rendszeresen.
3. válszoló: köszönöm, ez nagyon motivált!
mindenkinek ment a zöld kéz:)
9. ben kettes voltam fizikából, tizedikben hármas.
Elhatároztam, hogy mérnök leszek, 11.ben és 12.ben 5-ös voltam, 80%-os lett a fizika érettségim
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!