Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Így van esélyem arra, hogy...

Így van esélyem arra, hogy mérnök legyek?

Figyelt kérdés
9.-es vagyok gimiben, fizikából 3-as vagyok, matekból 4. Tanulás nélkül hozom a 4.5-ös tanulmányi átlagot. Nem reál beállítottságú vagyok, de ennek ellenére nagyon érdekelnek a mérnöki dolgok. Elsősorban mechatronikai mérnök, és gépészmérnök érdekel. Szegedi vagyok, de az SZTE-ben ha jól tudom, nem rúl színvonalas a mérnökképzés. A Miskolci egyetemet és a BME-t néztem ki magamnak, utóbbira nem biztos, hogy bekerülnék. Kiszámoltam, kb 380 pontom lesz majd, ha így folytatom. Felejtős a dolog?

2014. jan. 28. 18:03
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Mivel még csak most kezdted a gimit, így azért van még időd dönteni. Viszont az jó, hogy már most vannak konkrét elképzeléseid.

Az említett egyetemek képzési színvonalát nem ismerem, viszont az szinte biztos, hogy ilyen szakon a matek, info, fizika esetleg szakmai érettségi eredménye lesz a fontos. Érdemes lesz majd valamelyikből emeltet tenni. Erre már most is készülhetsz. Emelt érettségi nélkül 2017-ben (ha jól számoltam ekkor érettségizel majd és szeptemberében kezdenél az egyetemen) már szerintem nem lehet bejutni majd ilyen szakra, főleg nem a BME-n.

Egyébként ha teszel azért, hogy jó eredményeid legyenek, akkor sikerülhet.

2014. jan. 28. 19:05
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Ugyan nem vagyok sem gépész, sem mechatronikai mérnök, viszont BME-s vagyok, annyit tudok mondani, hogy jobb ha felkötöd a gatyád és hozzászoksz ahhoz, hogy tanulsz, mert itt tanulnia kell mindenkinek, mert aki nem tanul, az el fog vérezni előbb, vagy utóbb.

A gépészhez matek fizika (emelt ajánlott) kell, a mechához matek és infó, ezek közül is ajánlott emelt az egyik + legyen nyelvvizsgád legalább 1.

Nem tudom, hogy manapság a 380 pont mire elég, nekem anno 412 pont volt a ponthatár a vegyészmérnökire, de arra emlékszem, hogy a gépész nem érte el a 400at, de a mechatronika igen, sőt talán még több is volt, mint az enyém.

2014. jan. 28. 21:08
 3/6 anonim ***** válasza:
71%

Kilencedikes vagy! Még van majdnem 4 éved. Ha nagyon ráfeküdsz még az OKTV helyezés sem kizárt, nem hogy a közel 100%-os emelt érettségi!

Én kilencedikben (vagy nyolcadikban) kettes voltam, 11-12 már ötös. BME-n most matekos tárgyak tekintetében a legjobbak között vagyok.

Ha mérnök akarsz lenni, akkor van esélyed, csak TANULNI kell. Kezdj neki, nem kell napi 10 órát, de igenis gyúrj rá a matekra és a fizikára, tanulj rendesen rendszeresen.

2014. jan. 28. 21:16
 4/6 A kérdező kommentje:

3. válszoló: köszönöm, ez nagyon motivált!

mindenkinek ment a zöld kéz:)

2014. jan. 28. 22:02
 5/6 anonim ***** válasza:

9. ben kettes voltam fizikából, tizedikben hármas.

Elhatároztam, hogy mérnök leszek, 11.ben és 12.ben 5-ös voltam, 80%-os lett a fizika érettségim

2014. jún. 27. 22:26
 6/6 A kérdező kommentje:
gratulálok! akkor nekem is sikerülnie kell csak tenni kéne érte
2014. jún. 28. 00:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!