Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Ha igénybe vettem 4 félévet...

Ha igénybe vettem 4 félévet állami támogatásban, akkor, még el tudok végezni államin egy BA képzést?

Figyelt kérdés

Mennyi állami félévem fog maradni az MA képzésre? Eselteg valami osztatlan képzésre kéne mennem?

Sajnos sok különböző infót olvastam és nem tudom mi a valós.

2014. jan. 27. 11:03
 1/2 anonim ***** válasza:

12 támogatott féléved van, tehát még van 8, amit felhasználhatsz. Ebből, ha 7 féléves az alapképzés, akkor ha nem csúszol és el is végzed ennyi idő alatt a szakot, marad 1, azaz egy támogatott féléved. Az Msc idejéből kivonod ezt az egyet, és megkapod mennyit kell majd fizetned.

Osztatlan képzésnél ugyanez a helyzet, csak ott nincs külön alapképzés és mesterképzés.

2014. jan. 27. 11:39
 2/2 reptoid ***** válasza:
Pontosan. Ha a magad fejére szeretnél hallgatni, akkor pedig olvasd el a felsőoktatási tv-t. Nyugi, nem hosszú, ami rád vonatkozik pedig tényleg kevés. Osztatlant pedig nem fogsz tudni befejezni tisztán államin, mert azok mind legalább 10 félévesek. Mellesleg osztatlan képzésekre nem csak úgy "vaktában" szoktak menni emberek, hiszen azo vagy jogász, fogász, gyógyszerész, építész, állatorvos vagyy orvosi képzések, illetve újabban bejöttek a tanári képzések is. Na ezek pont nem azok a szakok, ahová csak úgy gondolok egyet és elmegyek :D
2014. jan. 27. 12:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!