Masszőr vagy kozmetikus? Melyiknek érdemesebb tanulni a mai világban a kettő közül?
Mind a 2 vagy amelyik jobban tetszik, de az alkalmazotti létet felejtsd el. 10ből 1 hely az mi havi fix fizetésért felvesz.
Nem utolsó sorban ezek maszekolásra is jók, fix állás mellett. Én is így dolgozom. Másodállásban vagyok masszőr, és a kollégáimat masszírozom jó pénzért :D
11:37
ha csak nyelvet tud, akkor mehet betanított munkásnak.
Kedves Kérdező!
Szerintem kozmetikusnak, én gyógymasszőr vagyok, de sehova nem vesznek fel, és nem is járnak hozzám az emberek, annak ellenére, hogyha valakit sikerül megmasszírozni, az azt mondja, olyan jól érzi magát, mintha ujjá született volna. Mégsem járnak vissza. Plusz még az is elő szokott fordulni, hogy mivel nő vagyok, szexrabszolgának néznek, ha azt mondom masszőr vagyok, :D mert a magyar emberek fejében nagyon nincs helyén ez a szakma. Szóval a kozmetikust jobban ajánlanám, mert az emberek a külsőségekre jobban adnak, mint az egészségükre (tapasztalat). Például egy nő sokkal kevésbé viseli el, hogy szőrös valamelyik testrésze, minthogy fáj valamelyik testrésze. Meg a kozmetikus szakmára több mindent lehet tanulni, például különböző kozmetikai kezeléseket az alaptanfolyamon túl, vagy sminkesnek is megtanulhatsz. Persze masszázsból is nagyon sokféle van, és igenis sokat lehet vele segíteni (például egy beszűkült mozgáson), de az emberek panaszkodnak, panaszkodnak, de nem jönnek. Szóval a kozmetikusi szakmát ajánlom elsőnek, aztán ha az megy, megtanulhatod a gyógymasszőrit is, ha szeretnéd. :) Viszont az előttem szólókkal is egyet értek, arra ne számíts, hogy felvesznek valahova (megtörténhet, de kicsi az esélye). A tanfolyamok pénzbe kerülnek, ha jól tudom, a kozmetikusi többe, mint a gyógymasszőri. A vizsga külön pénzbe kerül, nekem 40.000 Ft volt. Szóval jó ha van félretett pénz, vagy valaki, aki segít. Aztán arra is számíts, hogy saját vállalkozást kell indítanod, aminek megvannak a megfelelő anyagi és egyéb feltételei, pl. egy masszázshelyiségnek minimum 12 négyzetméteresnek kell lennie, kell hozzá zuhanyzó és WC, meg természetesen masszázságy, valamint 1 év igazolt gyakorlat egy másik helyen. (ezt nem tudom, hogy gondolta a kedves ÁNTSZ, mikor irtó nehéz alkalmazásba elhelyezkedni, ezekkel a szakmákkal meg pláne.) És még egy, hogyha mégis gyógymasszőrnek tanulnál, az Isten szerelmére, ne valami két napos tanfolyamot válassz, hanem egy rendeset, ahol rendesen megtanítják neked a kontraindikációkat, anatómiát, kórtant, és persze a gyakorlatot. Amire én jártam, az másfél évig tartott, de most, hogy bővítették az OKJ-s képzések óraszámát, már 2 éves, ha jól tudom. És azzal is egyetértek, hogy mindenképp tanulj nyelveket, az angol az alap, és ha van hozzá kedves és lehetőséged, akkor a németet lenne még érdemes megpróbálni, mert mondta nekem egy ismerősöm, hogy Németországban sokkal rendesebben bánnak a masszőrökkel, mint Magyarországon. Én sajnos nem tudok németül, az egyetlen nyelv amúgy, amit utálok. Na mindegy, leírtam, amit tudtam, remélem tudtam segíteni, mindenesetre a döntés a tiéd. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!