Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Egyetemre menjek, vagy végezze...

Egyetemre menjek, vagy végezzek el egy OKJ-s képzést? Többi lent.

Figyelt kérdés

nem vagyok se szorgalmas, se jó tanuló, de a tanárok és a családtagjaim azt mondják, hogy okos vagyok én, csak lusta. Nos, lehet, de akkor sem tudom rávenni magam olyan dolgok tanulására, ami nem érdekel.

A szüleim azt szeretnék, hogy egyetemre menjek. Viszont oda nehéz bekerülni, legalábbis államira, és nem vonz az 5 vagy akár több évnyi tanulás, de az tény, hogy később jobb fizetést kapnék, mint egy szakmával. De maradjak érettségi után még 5 évig a szüleim nyakán?

Az OKJ egyszerűbb, a képzési idő rövidebb, viszont nagyon kevés pénzt keresnék vele, legalábbis azzal, amit szívesen elvégeznék, értenék hozzá.

Ti mit tanácsoltok nekem?

Jövőre érettségizem, lány vagyok.

2014. jan. 25. 16:05
 1/6 anonim ***** válasza:

Csinálj OKJ-t.

Aztán majd ha megjött a jobbik eszed jöhet az egyetem.

Másképp csak a féléveket lovod el plusz bukod az ingyen okj-t.

2014. jan. 25. 16:09
 2/6 A kérdező kommentje:

ez nem rossz ötlet :)

remélem az OKJ-val el tudok majd helyezkedni, mert nem szeretnék 10 éven keresztül tanulni-munkát keresni, szeretnék majd családot, és nem 30 éves korom fölött szeretném elkezdeni.:)

egyik ismerősöm azt mondta, hogy csak a diplomásokat tekintik embernek a mai világban...

2014. jan. 25. 16:13
 3/6 anonim ***** válasza:

okj-n is tanulni kell, azoknak is vannak moduljai és modul záró vizsgái. de ebbe is olyat kell választani ami érdekel.. van aminek kevés modulja van de van aminek több... nem tudom milyen okj-t akarnál elvégezni, de ha olyan akkor ahoz alkalmassági vizsga is kell

ha egyetemre nem is ott a fősuli. alapképzés álltalába 3 éves, és nem muszáj a városba maradnod, senki se mondta, fősulikhoz, egyetemekhez ott a kollégium, ha nem is vesznek fell támogatottra, akkor az önköltségesen feltudod venni akár a diákhitelt is.. ezt okj-n nem tudod megtenni mivel az felnőtt képzés, és hoz koliba se tudsz menni igy ha messze van otthonról albérlet

gondolt meg jól mit szeretnél szívesen

egyébként mi az ami érdekel?

2014. jan. 25. 16:40
 4/6 anonim ***** válasza:

Ez butaság, ezt inkább az előző generáció sulykolja, mindenki, azok is, akik maguk nem mentek volna egyetemre küldi a gyerekét mert na, az én gyerekem egyetemre jár (és akkor verheti már mire a mellét).

Menj oda, amit akarsz, csináld azt, amit akarsz. Teljesen értelmetlen szenvedni a tanulással, ha nem ezt szeretnéd.

2014. jan. 25. 16:51
 5/6 A kérdező kommentje:

Pesten lakom, mindenképpen itt szeretnék tanulni, akármit is tanuljak :)

sajnos a kevés fizetést adó szakmák érdekelnek... főleg a szociálisak, meg a szépségipar. a matekhoz nem konyítok, ezért a magasabb fizetés elúszott...:/

és igen, tudom, hogy tanulni kell OKJ-n is, viszont két év kontra öt év, hááát...:)

a diákhitelről meg azt hallottam, az nem jó. kb életed végéig kell visszafizetned...:/

2014. jan. 25. 16:51
 6/6 anonim ***** válasza:

"egyik ismerősöm azt mondta, hogy csak a diplomásokat tekintik embernek a mai világban..."

Ez nem igaz. Számomra például egy virágárus, egy nagyon szép és szimpatikus szakma, pedig nem kell hozzá egyetem. Ezzel szemben a szabadbölcsészeket és mindent ami FEEK a férgekkel tartok egyenértékűnek, mert erkölcsileg, műveltség és intelligencia terén kb. azon a szinten mozognak, dolgozni pedig rohadtul nem szeretnek. Persze biztos van pár kivétel, de velük még nem találkoztam.

2014. jan. 25. 17:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!