Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Melyek a reál melyek a humán...

Melyek a reál melyek a humán tantárgyak?

Figyelt kérdés
Azt tudom,hogy az egyikhez ész kell a másik pedig az emberekről szól,de nem mindegyik tantárgyat tudom elhelyezni közöttük! feltudnátok sorolni melyik tantárgy melyikhez tartozik? Előre is köszönöm!

2014. jan. 25. 13:29
1 2
 11/13 anonim válasza:
100%

Sok vita van arról hogy melyik a jobb, hasznosabb

Szerintem mind2 ugyan olyan fontos.

A matek nélkül nem lenne építészet,

A töri nélkül meg a filozófia nélkül nem lenne identitásunk,

A nyelvtan irodalom kombó-rol nem is beszélve,

Az is olyan hogy aki nem érti a vers elemzést az nem tudja be magolni

Matekba is ez van😃

Attól hogy bemagolsz mindent, még nem fogod érteni.

2020. márc. 12. 13:41
 12/13 anonim ***** válasza:
100%
A humán tárgyakhoz is ész kell, mert logikus dolgokról szólnak, csak sokan rosszul tanítják/tanulják. Persze ugyanígy akár a matekban is lehet tételeket magolni, csak ugye ott vannak megoldandó feladatok is, ahol a megértés nélküli magolás már nem jön be... De a nyelvtan vagy a töri lényege is az lenne, hogy felismerjük és életünk során jól alkalmazzuk az emberi társadalmat vagy az emberi kommunikációt működtető erőket.
2022. jún. 22. 18:30
 13/13 anonim ***** válasza:

Szerintem meg hülyeség az egész. Egy világ van, és a különböző területek ugyanazt a világot vizsgálják. Mivel egy világ van, amiben a dolgok nem izoláltak, ezért a különböző területek is összefolynak. A városom egyetemén a nyelvészeti tanszék vezetője matematikus. Másrészt sokszor megfigyelték, hogy a grammatikából, leíró nyelvtanból, verselésből stb. a matekból jó diákok általában szintén jók. A zene szintén szinte teljesen matek. Sokszor bizonyították, hogy ezek között rengeteg átjáró van. Az ókori bölcsek is mindkettő felé nyitottak voltak.

Amúgy elvileg:

-humán: magyar (irodalom és nyelv), történelem, idegen nyelvek, társadalomtudományok, filozófia

-reál: matek, fizika, kémia, biológia, számítástechnika

Másrészt még mindig vannak kakukktojások. Ott van például a földrajz. Az egyrészt társadalomtudomány, másrészt természettudomány. Mindkettő egyszerre, és egyik sem jobban.

Egyébként nem is agyféltekéhez kötődik a dolog, mivel a művészetek a jobb agyféltekéhez, míg a tudományok a balhoz kötődnek. A nyelvek ugyanúgy bal, mint a matek. A filozófia meg minden is.

2023. dec. 17. 23:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!