Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Ahhoz hogy programozó legyek...

Ahhoz hogy programozó legyek PONTOSAN milyen kart kell elvégeznem?

Figyelt kérdés
Sima informatikai? Vagy van valami külön spéci? (A programtervező informatikus az ez lenne?)
2009. dec. 3. 18:34
 1/9 anonim ***** válasza:

Programozást akár egy könyvböl, az internetröl is meglehet tanulni. Ez az a szakma, ami rengeteg tanulás, magolás és egy jó nagy adag elhivatottsággal jár. Nagyon jól megfizetik, mondhatni talán az informatika egyik legjobban megfizetett munkája.

Egyetemi szinten is tanítják, annyit tudok mondani hogy gyakorlat a legfontosabb.

2009. dec. 3. 19:00
 2/9 A kérdező kommentje:
Értem. Ha egyetemen ezt szeretném tanulni, szükség van matematikára(mint tantárgyra)? Valaki azt mondja hogy nem, mert csak elég a józan paraszti ész bár szerintem meg az informatikához eleve kell a matematika :/ Most akkor ez hogy van? (csak azért kérdezem mert a matek nem az erősségem, ugyanakkor meg a programozás érdekel.)
2009. dec. 3. 19:06
 3/9 anonim ***** válasza:
Tesóm programozó informatikusnak tanul, és neki kell a matek.
2009. dec. 3. 20:07
 4/9 anonim ***** válasza:
Előző vagyok. Volt olyan órája, h kalkulus (úgy tudom az matek), meg vmi diszkrét matek...(ez is eléggé mateknak hangzik, de aztán ki tudja...:D:D)
2009. dec. 3. 20:09
 5/9 anonim ***** válasza:

Programtervező informatikus. Én is az szeretnék lenni. :)

Kell hozzá matek, de úgyis kötelező a matek érettségi. Programozást könyvből is tanulhatsz, tanfolyamokon is, de nálunk a gimiben is tanítanak.

2009. dec. 3. 20:44
 6/9 A kérdező kommentje:
érdemes az emelt szintet letenni matekból?
2009. dec. 3. 21:35
 7/9 anonim ***** válasza:
Azt nem tudjátok milyenek a ponthatárok a programozó informatikus szakra?
2009. dec. 4. 07:57
 8/9 anonim ***** válasza:
www.felvi.hu. Ott meg tudod nézni.
2009. dec. 4. 10:52
 9/9 anonim ***** válasza:
Matek 100% kell hozzá, és kell egy nagy foku logikai képeség is. A számítógép egésze logika, szóval a legfontosabb hogy matekból jó legyél.
2009. dec. 4. 18:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!