Mit lehet kezdeni BIOTECHNOLÓGUS végzettséggel?
Őszintén? Ezekből nagyjából semelyik, de ha már ezek vannak csak, akkor biotechnológus, de jobb lenne ha esetleg biomérnökre mennél bsc újrakezdésével.
Egyébként attól függ, hogy mire specializálódsz technológusként, azaz mondjuk fermentációs, vagy gyógyszeripari területekre stb stb szóval jól válaszd meg. Én a gyógyszer területre voksolnék.
"Bsc-t 100%, hogy nem kezdek újat."
Hallgassál rám, és kezdj újat (biomérnök), még most nem késő, még jól kijöhetsz belőle.
Ha nem kezdesz, akkor esetleg mol-biosz, analitika, genetika területén nézelődj, de ezek sem százasok, szóval sajnos nagy a slamasztika. Ha ezek lesznek, akkor pedig Bp.-re érdemes menned, mivel ott lesz majd ismeretségi köröd, és tudsz több helyre is menni gyakorlatra (lesz miből válogatnod).
Igen pénzbe kerülne, de vehetsz fel diákhitelt, ahogyan én is tettem. Kockázatos, de megéri, a legolcsóbb hitel az országban a diákhitel 2. Dolgozhatsz is közben, mivel ha jól sejtem még van 6 féléved, ami alatt dolgozhatsz. Vagy a bsc félév olcsóbb (kb 200ezer), tehát ha azt fizeted, akkor így megtarthatod akár az msc féléveire (kb 300 ezer) is a támogatást.
Természetesen én nem foglak rávenni semmi ilyesmire, kívánom Neked, hogy sikerüljön ezekkel a szakokkal elhelyezkedned, csak sajnos én azt tapasztalom a csoporttársaimon, hogy nem tudtak elhelyezkedni msc-vel, mert mindenhová biomérnök kell, meg vegyészmérnök. Most ők a sláger szakok, mivel sok mindenre befoghatóak, de lehet mázlid lesz.
Amíg dolgozol, akár még egy technikus képzést is elvégezhetsz. Így gyakorlod közben a labor munkát. :)
Pl.: itt
Ne add fel! Kitartás!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!