A Debreceni Egyetemre szeretnék jelentkezni jogász szakra, de nagyon sok a ponthatár, így az igazságügyi igazgatásira tervezem beadni. Később át lehetne menni a jogász szakra?
Persze, egy későbbi felvételi időszakban beadod újra a felvételidet, aztán akkor hátha felvesznek.
Az ilyen átjelentkezéses hülyeséget felejtsd el, ha ez működne, mindenki így csinálná, de sajnos ez így nem megy. Mellesleg van egy szűk 4 hónapod felkészülni az érettségikre. Ha ennyi idő alatt nem tudsz felkészülni úgy, hogy elérd a ponthatárt, akkor igazából teljesen felesleges a felvételin is gondolkodnod. Az egyetemen majd ugyanennyi idő alatt (ennyi egy félév) kell sokkal többet megtanulnod, mint a kis nyavalyás érettségi.
Más szakoknál esetleg nagyritkán működik az ilyesmi, de ott is csak akkor, ha tényleg hasonlókat tanulnak, képzési szintben is ugyanott állnak, nincs nagy különbség a szakok között. Itt viszont egy elég nagy presztízzsel rendelkező osztatlan képzésről van szó, ahol azért elvből is ügyelnek rá, hogy "mindenféle jöttmentet" (no offense) átvegyenek.
Én pedig próbáltam válaszolni a kérdésedre. Mellesleg szívesen.
"Ha ennyi idő alatt nem tudsz felkészülni úgy, hogy elérd a ponthatárt, akkor igazából teljesen felesleges a felvételin is gondolkodnod. Az egyetemen majd ugyanennyi idő alatt (ennyi egy félév) kell sokkal többet megtanulnod, mint a kis nyavalyás érettségi."
Gondolom ezen kaptad túl. Nem volt benne semmi kioktató szándék, csak próbáltam rávilágítani arra, hogyha tényleg el akarsz menni pl jogra, akkor barátkozz meg a sok tanulnivalóval. Ha érdemesnek tartod magad az ottlétre, akkor ne adja fel az érettségi sem, küzdjél érte. Nem lesz hirtelen érettségi után 2-3 hónap múlva egy új agyad 2x annyi hellyel benne, szóval ha akkor képes lennél ennyi minden megtanulására, akkor most sem szabad gondot okoznia. Nem kell a rosszat belelátni a mondandóba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!